15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Samuraii“ i-au rapus pe eleni

„Samuraii“ i-au rapus pe eleni

Grecia ramine singura echipa din grupa B care nu a inscris


Grecia – Japonia 0-1


• Stadion „Waldstadion“, Frankfurt, spectatori: 35.000


• A marcat: Oguro ’77


Grecia: Nikopolidis – Fyssas, Tavlaridis (’30, Tsiartas), Kyrgiakos – Giannakopoulos, Basinas, Karagounis, Katsouranis, Lakis (’59, Papadopoulos) – Vryzas (’46, Gekas), Charisteas. Antrenor: Otto Rehhagel


Japonia: Kawaguchi – Miyamoto, Kaji, Tanaka, H. Nakata – Fukunishi, Ogasawara (’74, Endo), Santos, Nakamura (’88, K. Nakata) – Tamuda (’65, Oguro), Yanagisawa. Antrenor: Zico


• A arbitrat: Fandel Herbert (Germania).


Otto Rehhagel s-a cam facut de ris in patria natala, stilul sau defensiv cu care a triumfat la Campionatul European fiind inutil la Cupa Confederatiilor. Dupa infringerea cu 3-0 din fata Braziliei, grecii nu au fost in stare sa se descurce nici cu Japonia, reprezentativa nipona dovedindu-se cu mult superioara. Invinse in primele doua meciuri din grupa B, cele doua echipe aveau nevoie de victorie pentru a mai pastra sanse de calificare in semifinale. Tehnicianul japonezilor, celebrul brazilian Zico, a mizat pe o formula de echipa mai echilibrata cu intentia declarata de „a ameliora calitatea jocului si de a-si crea mai multe ocazii de gol“. Si i-a reusit, „samuraii“ sai tinind mai mereu in tensiune apararea campioanei Europei.


Rehhagel in schimb a gresit. Ramas fara Zagorakis, plecat sa evolueze pentru Bologna in barajul pentru evitarea retrogradarii din Serie A (inutil deoarece Parma a cistigat cu 2-0 chiar pe „Dall’Ara“), antrenorul grecilor s-a bazat doar pe virful lui Ajax, Angelos Charisteas, cel care contribuise decisiv la triumful de la CE din Portugalia. Insa acesta, desi era cu un cap mai mare decit adversarii, nu a reusit sa puna in pericol poarta nipona, cu toate ca grecii au abuzat de centrari in careul advers. O singura data a fost periculos Charisteas, la o faza in care i-a fost luat piciorul in momentul in care se pregatea sa suteze, dar centralul nu a acordat lovitura de pedeapsa care se impunea.


De partea cealalta, zbaterile japonezilor s-au concretizat in minutul 77, cind Oguro, intrat de 12 minute pe teren, a fructificat una dintre multele ocazii de gol ale „samurailor“, invingindu-l pe Nikopolidis cu un sut pe jos, din interiorul careului, dupa o pasa excelenta a lui Nakamura.


Dupa aceasta infringere, Grecia ramine singura echipa din grupa B care nu a inscris la Cupa Confederatiilor si mai poate sa-si repare imaginea in ultimul meci din grupa, miine, cind va intilni invingatoarea Braziliei, reprezentativa Mexicului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS