10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea, incotro?

Universitatea, incotro?

Teoretic, meciul din aceasta seara de pe „Ion Oblemenco“ ar prezenta interes doar pentru Gloria, echipa aflata si ea in hora retrogradarii si care are nevoie ca de aer de cele trei puncte. „Tata Jean“ cunoaste bine insa arta salvarii, probabil ca nu are emotii prea mari, a primit anumite asigurari. Gurile rele vorbesc ca nu intimplator Gloria Bistrita nu a obtinut nici un punct din cele sase meciuri cu granzii din Capitala, Steaua, Dinamo si Rapid, iar golaverajul din aceste intilniri este dezastruos: 2-14. Dar bistritenii, repet, sint destul de linistiti deoarece de ani de zile merg pe mina lui Padureanu. Si au ramas in A! „Lordul“ a declarat pentru GdS ca Gloria vine la Craiova pentru a cistiga meciul. Normal, are nevoie acum de punctele risipite! De-a lungul anilor, bistritenii, cu vesnicul antrenor Constantin Cirstea, au incurcat de multe ori socotelile oltenilor, chiar si pe „Ion Oblemenco“. Iar Bondrea nu a uitat nici acum acea infringere din finala Cupei Românie din 1994, Gloria – Universitatea 1-0.


Pentru olteni, partida pare a fi importanta doar din punctul de vedere al palmaresului si al onoarei. In plus, Universitatea ar putea fi premiata de Gigi Netoiu, care a capatat, inexplicabil, ura pe Jean Padureanu, desi, in etapa precedenta, Dinamo s-a impus fara nici un fel de problema la Bistrita! Netoiu este insa, ca si colegul lui de facultate, Staicu, as in scenarii si regii. Craiovenii nu pot uita nici acum cum „Comandatul“ i-a alungat din Banie, printre altii, pe doi jucatori emblematici din acei ani: Gabi Popescu si Papura.


Revenind la oile noastre, trebuie spus insa ca optimistii mai spera la o salvare in extremis a Universitatii! „Imi doresc victoria. Nu comentez celelalte probleme de la echipa – vinzare, situatia jucatorilor – deoarece eu, ca antrenor, sint depasit de ele“, a afirmat Marian Bondrea. Tehnicianul oltean se confrunta cu unele probleme de lot: Papura si Pirvu sint suspendati, iar Bordeanu este accidentat. O situatia speciala o are Claudiu Dragan, incert pentru astazi deoarece nu a efectuat in aceasta saptamina decit doua antrenamente (miercuri si ieri), fiind in continuare afectat de problemele familiale. N-ar fi exclus ca astazi in formatia olteana sa apara citiva jucatori tineri.


Bistritenii au ajuns aseara in Banie, Cirstea avindu-i doar pe Cornea si Bors incerti. In partida de astazi va reintra in formatie Iftodi, surprinzatorul absent din meciul cu Dinamo. In poarta Gloriei, celebrul „Burebista“, cel care miine implineste 40 de ani! El apara la Gloria din 1992, cu doua intreruperi (Progresul in ’93 si Ceahlaul in ’94).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU