13.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTotul se decide pe „El Madrigal“

Totul se decide pe „El Madrigal“

Steaua nu a reusit miercuri seara decit o remiza alba in prima mansa a optimilor de finala ale Cupei UEFA in fata lui Villarreal, rezultat care acorda prima sansa de calificare spaniolilor, imbatabili pe teren propriu in cupele europene. Stelistilor le-a fi de ajuns in retur si un egal, insa Villarreal este recunoscuta pentru jocul ofensiv de acasa, caruia i-a cazut victima, la inceputul anului, si FC Barcelona, umilita cu 3-0 pe „El Madrigal“. Echipa lui Manuel Pellegrini nu a primit gol pe teren propriu in competitiile internationale de doi ani, ultima victima a ibericilor fiind Dinamo Kiev, care a pierdut cu 0-2 in Spania (0-0 in tur). Un al motiv pentru care Villarreal este favorita ar fi revenirea play-maker-ului echipei, argentinianul Riquelme, suspendat pentru primul joc. Steaua se va prezenta insa in returul de duminica din postura de echipa care nu are ce pierde si va incerca sa marcheze un gol care sa-i dea sperante de calificare. Cel putin asa sustin jucatorii si antrenorul.


Totul se da decide astfel in „infernul“ de pe „El Madrigal“, spaniolii trecind cu bine de cel din Ghencea. Nu au mai dat de zapada, ca saptamina trecuta, dar tot au avut parte de un teren greu, cu care nu prea apucasera sa se obisnuiasca. Cu toate acestea, „submarinul galben“ a ramas intact, in ciuda incercarilor gazdelor de a-l face sa ia apa.


Villarreal a dovedit ca este peste Valencia, stelistilor fiindu-le mult mai greu sa-si faca jocul. Totusi, elevii lui Zenga si-au creat citeva ocazii bune de gol, cel mai aproape de reusita fiind Dinita (’68), insa si Cristea a avut o oportunitate de a marca (’27). Ex-bacauanul a avut si ghinionul de a anula un gol al Stelei, reusit de Dica (’12), aflindu-se in pozitie de ofsaid la o centrare a lui Paraschiv. De partea cealalta, doar Figueroa si Jose Mari au amenintat poarta lui Hamutovski, insa spaniolii au lasat impresia ca nu au fortat prea mult, fiind parca siguri de un retur fructuos acasa. In schimb, ros-albastrii au muncit mult, dar nu au mai avut sansa din meciul precedent.


Villarreal ar fi putut totusi pleca victorioasa din Ghencea daca Figueroa nu s-ar fi impotmolit in careu, in situatie excelenta de a marca, iar sutul din intoarcere al lui Sorin nu ar fi ocolit milimetric poarta Stelei (’82). Returul este programat duminica, de la ora 21.00, meci in care Zenga nu poate conta pe Sorin Paraschiv, suspendat pentru cumul de cartonase galbene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS