25.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Extraterestrii“ invadeaza „Stamford Bridge“

„Extraterestrii“ invadeaza „Stamford Bridge“

De astazi, „Batrinul continent“ va fi din nou cuprins de febra meciurilor din cupele europene, balul urmind sa fie deschis de partidele din cea mai importanta competitie intercluburi, Liga Campionilor, ajunsa in faza optimilor de finala, mansa retur. Asta-seara se vor cunoaste trei sfertfinaliste, cea de-a patra partida, Inter – FC Porto (in tur, 1-1), fiind aminata pentru 15 martie, deoarece pe stadionul pe care se va juca aceasta intilnire, „San Siro“, este programata si confruntarea dintre AC Milan si Manchester United. De altfel, aceasta ultima disputa, alaturi de cea dintre Chelsea si Barcelona (Pro TV), vor fi punctele de atractie ale serii, cel de-al treilea joc, Olimpique Lyon – Werder Bremen, nemaiavind, practic, istoric. Partidele vor incepe de la ora 21.45.


Chelsea – Barcelona


Confruntarea stelara de pe „Stamford Bridge“ porneste de la scorul de 2-1 pentru formatia catalana, care a reusit in tur sa sparga baricada construita de Mourinho. Pe „Nou Camp“, Barcelona a avut nevoie de toate fortele pentru a intoarce avantajul luat de Chelsea prin autogolul lui Belleti (’33), M. Lopez (’67) si Eto’o (’73) facind ca spaniolii sa plece cu un avantaj minim la Londra. In disputa din capitala Angliei va fi rindul trupei lui Rijkaard sa mizeze pe aparare, insa „extraterestrii“ au anuntat ca nu vor adopta tactica lui Chelsea si vor juca deschis, la spectacol. Cu jucatori ca Ronaldinho, Deco, Eto’o sau Giuly, ultimul revenit dupa o accidentare, Barca va merge la victorie, desi ii ajunge si un egal pentru a se califica. De la gruparea iberica va lipsi doar mexicanul Rafael Marquez, accidentat in ultimul meci al formatiei blaugrana, 1-0 la Osasuna, prima victorie a Barcelonei dupa doua remize consecutive in Primera Division.


De partea cealalta, gazdele se vor vedea nevoite sa faca tot ceea ce nu prea ii place antrenorului Jose Mourinho, sa atace. Chelsea a demonstrat insa ca stapineste si acest capitol si in ultima etapa din Premier League, cind „albastrii“ s-au impus cu 3-1 la Norwich, codasa clasamentului. Tehnicianul portughez stie insa ca ii va fi cu mult mai greu astazi, de aceea a incerca sa inflameze putin spiritele in lotul catalanilor, declarind presei britanice ca nu l-ar transfera niciodata la Chelsea pe starul Barcelonei, Ronaldinho. Mijlocasul brazilian si-a pastrat insa cumpatul si a raspuns calm: „Pentru mine acest lucru nu conteaza deloc. Sint foarte fericit la Barcelona si acesta este clubul meu“.


Dupa ce a cucerit deja un trofeu cu Chelsea, Cupa Ligii Engleze, iar titlul de campion al Angliei este tot mai aproape, Mourinho se va afla asta-seara in fata celui mai dificil examen al carierei sale, ajungerea in sferturile de finala ale competitiei pe care a cistigat-o anul trecut, cu FC Porto. Portughezul nu il va avea insa la dispozite pe ivorianul Drogba, suspendat dupa ce a fost eliminat in meciul tur, in timp ce olandezul Robben este in continuare incert.


Milan – Manchester United


O alta „finala“ a Ligii Campionilor este programata pe stadionul „San Siro“ din Milano, unde campioana Italiei, AC Milan, va intilni pe Manchester United. „Diavolii“ lui Ancelotti au avantajul mansei tur, cind s-au impus cu 1-0 pe „Old Trafford“ (gol Crespo ’78), insa englezii nu sosesc din postura de outsideri. Sir Alex Ferguson i-a avertizat pe italieni ca nu trebuie sa se considere calificati pentru ca Manchester a facut tot timpul meciuri bune in „Cizma“. Tehnicianul britanicilor a dat exemplul partidei de pe „Delle Alpi“, cu Juventus (1999), cind torinezii, dupa 1-1 in tur, au condus cu 2-0, pierzind apoi cu 3-2, Manchester adjudecindu-si in acel an trofeul.


Rossoneri mizeaza si de aceasta data pe „Zeita Fortuna“, cea care le-a fost alaturi in ultimele partide din campionat si care a facut ca Milanul sa ramina lider in Serie A. In ultima etapa, milanezii au cistigat la Bergamo cu 2-1, golul victorie fiind reusit de Pirlo, in minutul 95. Spre deosebire de italieni, Manchester a obtinut doar un punct in ultimul meci din Premiership, remizind, 0-0, pe terenul formatiei Crystal Palace, un scor care nu le va fi de folos „diavolii“ englezi, acestia avind astazi doar varianta victoriei pe „San Siro“. Gazdele nu se vor putea baza nici in acest joc pe golgheterul Sevcenko, dar este asteptata revenirea lui Pippo Inzaghi.


Olympique Lyon – Werder Bremen


Meciul de pe „Gerland“ are o favorita certa la calificare, Olympique Lyon, gazdele avind de „aparat“ victoria categorica obtinuta in tur, 3-0, pe terenul celor de la Werder Bremen. Campioana Germaniei va incerca asta-seara marea cu degetul, desi este greu de crezut ca elevii lui Schaaf vor putea intoarce rezultatul. Nemtii se bazeaza doar pe forma slaba prin care trec lyonezii, eliminati din Cupa Frantei de divizionara secunda Clermont si invinsi in ultima etapa de campionat, 0-1 cu Caen. Campioana ultimelor trei sezoane in „Hexagon“ nu-si poate permite insa un asemenea esec iar mirajul sferturilor de finala ale Ligii Campionilor ii poate trezi la realitate pe Juninho si compania. In plus, oaspetii nu stau nici ei prea bine cu moralul, in Bundesliga pierzind contactul cu prima pozitie in urma infringerii cu 1-0 suferita in fata liderului Bayern München, de care ii desparte in prezent sapte puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS