10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSurprize la FC Caracal

Surprize la FC Caracal

Ocupanta locului noua in campionatul Turciei,Genclerbirligi, il vrea pe portarul Bornescu

La sfirsitul turului campionatului trecut, 2003/2004, fosta echipa FC Craiova (actuala FC Caracal) avea emotii in privinta retrogradarii, motiv pentru care oficialii olteni au intarit conducerea tehnica – alcatuita din Eugen Neagoe si George Bita – cu antrenorul Nae Ungureanu. Finalul se cunoaste, adica trioul Ungureanu – Neagoe – Bita a salvat FC Craiova de la retrogradare.

Deoarece, in vara anului trecut, patronii Extensivului au refuzat prelungirea contractului de inchiriere a stadionului din Parcul „Romanescu“, iar patronul echipei nu a gasit intelegere in Banie, FC Craiova a devenit FC Caracal, mutindu-se in orasul minunilor. Paul Valuta a vrut sa numeasca un antrenor principal nou, a purtat unele discutii cu Silviu Lung, Doru Isac si altii, dar in cele din urma l-a reinvestit tot pe Nae Ungureanu. Doar pentru perioada pregatirii de vara, iar dupa prima etapa l-a schimbat pe „Rosu“ cu italianul Nicolo Napoli! Echipa a fost deja bulversata, iar in presa au aparut unele critici ale antrenorului Ungureanu la adresa managementului lui Paul Valuta. I s-a dat credit apoi lui Cristescu. Dupa turul campionatului acesta, finantatorul principal a declarat ca una dintre cauzele rezultatelor slabe ale echipei ar fi si lipsa de experienta a antrenorului Cristescu.

Care-i situatia actuala de la FC Caracal? Finantatorii echipei – Paul Valuta, George Ilinca si Consiliul Local Caracal – au anuntat ca sint in negocieri cu citiva fotbalisti cu experienta, dar refuza sa-i nominalizeze. Intre timp, au decalat si data inceperii pregatirilor de iarna, desi majoritatea formatiilor de liga a doua au demarat aceasta actiune. S-ar parea ca finantatorii formatiei oltene au purtat unele discutii cu citiva antrenori, printre care si Silviu Lung, in vederea inlocuirii lui Cristescu, dar oficialii clubului nu au confirmat acest lucru.

La vremuri noi,oameni vechi

Chestionat asupra acestei probleme, Paul Valuta – care se pregateste pentru o plecare la Dubai – a spus: „Vrem ca din retur FC Caracal sa joace altceva, motiv pentru care ne-am gindit, eu si asociatii mei, la unele schimbari. Este foarte adevarat, am luat in calcul si inlocuirea lui Cristescu, motiv pentru care ne-am despartit de el in conditii amiabile, prietenesti. Rezultatele ne-au obligat la acest divort. Cum Nae Ungureanu si-a dat demisia de la Oltul Slatina, s-au purtat negocieri cu «Rosu» si am ajuns la un acord, dar n-am semnat contractul. Am mai spus-o, avem intentii mari cu aceasta echipa, adica promovarea in Divizia A! Luni, la reunirea lotului pentru pregatirile de iarna, vom comunica si alte modificari la FC Caracal. Sintem in discutii si negocieri cu citiva fotbalisti si sper sa reusim ca vreo doi-trei, nume importante, sa semneze cu FC Caracal. Nu pot sa va dau si nume, deoarece n-am batut palma“.

S-ar parea ca oficiali ai gruparii din Caracal i-ar fi contactat, printre altii, pe Romeo Paduret, ultima oara la Universitatea, si pe Mircea Ilie, dar nimeni din staff-ul clubului nu a confirmat ieri aceste negocieri.

Ungureanu a negociat cu George Ilinca

Nae Ungureanu a confirmat negocierile cu FC Caracal. „Am plecat de la Oltul Slatina fara cearta, in conditii amiabile. Am fost contactat apoi de fosta mea echipa, FC Caracal. Probabil ca astazi (ieri – n.r.) sau in zilele urmatoare voi semna un contract cu FC Caracal pentru o perioada de doi ani si jumatate, deoarece am purtat unele discutii cu finantatorul George Ilinca si am ajuns la un acord, dar n-am stabilit toate detaliile acestei posibile colaborari. Este nevoie si de completarea lotului, iar conducatorii clubului sint in discutii cu vreo trei-patru jucatori, dar nu s-a finalizat nimic. L-am propus pe Sabin Ciurea ca antrenor secund, deoarece am colaborat foarte bine din perioada in care am fost antrenori la international Pitesti“, a spus Ungureanu. Perioada de pregatire de iarna va fi efectuata la Baile Govora.

Demis, Cristescu a evitat ieri sa faca comentarii: „Ne-am despartit, asta-i fotbalul. Lipsa de rezulate a dus la acest divort, unul amiabil. Acum? Sint in vacanta. N-ar fi exclus sa ramin in cadrul clubului, dar asta-i o probabilitate“.

Tot ca zvon este informatia ca Jean Nitulescu va reveni in staful clubului, mai ales ca George Ilinca isi doreste o noua colaborare cu omul lui de incredere din perioada Universitatii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS