13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportWanderley Luxemburgo ii va antrena pe „galactici“

Wanderley Luxemburgo ii va antrena pe „galactici“

Tehnicianul brazilian Wanderley Luxemburgo va ocupa postul de antrenor principal al lui Real Madrid, semnind ieri un contract pe un an si jumatate. Luxemburgo a cistigat recent campionatul Braziliei cu FC Santos, dar a refuzat sa-si prelungeasca intelegerea cu gruparea sud-americana. Fostul selectioner al Braziliei a sosit ieri dupa-amiaza in capitala Spaniei si a anuntat ca isi va intra imediat in atributii. „Am acceptat propunerea Realului fara prea multe discutii si cred ca visul oricarui antrenor este sa pregateasca o asemenea echipa“, a fost prima declaratie a noului tehnician.

Luxemburgo a fost ultimul antrenor al lui Ronaldo in Brazilia, la Cruzeiro, inainte ca „Fenomenul“ sa plece la PSV Eindhoven. Alaturi de nationala „Cariocas“, pe care a dus-o spre cistigarea Copei America in 1999, FC Santos si Cruzeiro, Luxemburg a mai antrenat alte doua echipe din tara sa natala, Corinthians si Palmeiras, cu aceasta din urma adjudecindu-si Cupa Intercontinentala in 1996. Aceasta este prima „debarcare“ in Europa al lui Wanderley Luxemburgo, el fiind in trecut propus pentru a prelua echipele spaniole FC Barcelona, Atletico Madrid si Deportivo La Coruna.

Wanderley Luxemburgo va sta pentru prima oara pe banca lui Real Madrid la restanta de pe 5 ianuarie, cu Real Sociedad. El va fi urmat pe „Santiago Bernabeu“ cit de curind si de Robinho, atacantul achizitionat recent de Real de la FC Santos.

Sacchi se pune binecu Perez

Noul director tehnic al Realului, italianul Arrigo Sacchi, a afirmat ca Florentino Perez are stofa de mare presedinte, comparindu-l cu fostul sau boss de la AC Milan, Silvio Berlusconi, in prezent premier al Italiei. „Ambii au idei marete si o ambitie iesita din comun. Sint doi presedinti foarte inteligenti, care stiu sa faca din fotbal atit un spectacol, cit si o afacere“, a afirmat Sacchi.

Noul director tehnic al „galacticilor“ a recunoscut ca Juventus Torino, adversara Realului din optimile de finala ale Ligii Campionilor, este singura echipa pe care nu-si dorea sa o intilneasca in faza urmatoare a celei mai importante competitii intercluburi. Sacchi solicita rabdare suporterilor madrileni, pentru a vedea roadele muncii sale, insistind pe diferenta dintre postul de director tehnic si cea de antrenor.

Ronaldo il cheama pe Adriano

Atacantul brazilian Ronaldo a mai facut un pas catre inrautatirea relatiilor sale cu fostul sau club, Internazionale Milano, dupa ce a l-a indemnat pe Adriano, colegul sau din atacul nationalei „auri-verde“, sa paraseasca gruparea lui Massimo Moratti, pentru a i se alatura la Real Madrid: „Adriano este unul dintre cei mai buni atacanti din lume si mi l-as dori alaturi pe «Santiago Beranbeu». Nu il sfatuiesc sa ramina la o echipa care nu s-a dovedit in ultimii ani capabila sa se bata pentru cistigarea campionatului sau a Ligii Campionilor“.

Ronaldo a fost ajutat de Internazionale Milano si, in special de Massimo Moratti sa treaca peste accidentarea care l-a tinut departe de gazon aproape doi ani, iar cind s-a refacut a „dezertat“ la Real Madrid.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS