18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportReal Madrid si-ar putea pierde simbolul

Real Madrid si-ar putea pierde simbolul

Capitanul lui Real Madrid, Raul Gonzales, se afla in vizorul unui club important din Europa, a dezvaluit agentul sau, Gines Carvajal, nedorind sa precizeze numele echipei care se intereseaza de atacantului spaniol. „Am vorbit recent cu presedintele unui club mare din Europa si mi-a spus ca si l-ar dori pe Raul la echipa, deoarece il apreciaza foarte mult“, a declarat Carvajal cotidianului Marca.

Inca de acum citiva ani, Real Madrid l-a declarat pe Raul indispensabil, nefiind de acord nici macar sa ia in discutie vreo oferta venita pentru simbolul „galacticilor“, care a refuzat si el sa se gindeasca la o plecare de la Real. Acest lucru nu a stopat elanul anumitor grupari care si-l doreau cu orice pret pe capitanul si golgheterul „all-time“ al echipei Spaniei. Astfel, chiar de cind a preluat-o pe Chelsea, Roman Abramovici s-a declarat dispus sa plateasca nu mai putin de o suta de milioane de dolari pentru Raul, dar nu a primit un raspuns favorabil. In acest moment, nu exista nici o oferta clara venita pe adresa clubului madrilen, dar reprezentantul jucatorului spune ca oficialii de pe „Santiago Bernabeu“ trebuie sa se astepte in curind la o propunere de transfer. Rezultatele slabe din ultimul timp ale Realului, dar si aducerea lui Arrigo Sacchi in stafful tehnic, pot conduce la o reimprospatare a lotului, primii vizati fiind Morientes, Solari si Figo, dar nu ar fi exclus ca si Raul sa paraseasca cea mai galonata echipa a Europei in cazul unei oferte avantajoase.

Newcastle insista pentru Morientes

Chiar daca nu a fost folosit aproape deloc la Real Madrid, Morientes este unul dintre cei mai curtati „galactici“, gruparea engleza Newcastle fiind cea mai noua echipa care si-a exprimat dorinta de a-l avea in lot pe atacantul de 28 de ani, dupa ce si Liverpool s-a interesat de aducerea sa pe „Anfield Road“, saptamina trecuta. Desi managerul „cotofenelor“, Graeme Souness, a dezmintit ca l-ar dori pe Morientes, presa spaniola a semnalat interesul clubului englez pentru atacantul madrilen, care s-ar putea adauga lui Kluivert, Shearer si Bellamy in compartimentul ofensiv al echipei engleze, suma de transfer fiind zece milioane de euro.

Agentul jucatorului, Gines Carvajal, a precizat ca si alte cluburi, precum Birmingham, Aston Villa, Monaco si chiar Real Zaragoza se intereseaza de Morientes. „Am vorbit cu Florentino Perez si a inteles situatia lui Fernando. El vrea sa joace si trebuie sa i se dea sansa sa o faca la o echipa mare. Nu vrea sa fie imprumutat, asa cum s-a intimplat anul trecut, cu Monaco, de unde a fost nevoit sa plece, chiar daca a avut un sezon fabulos“, a precizat agentul lui Morientes.

Robinho ar putea fi imprumutat

Transferul brazilianului Robinho de la Santos la Real Madrid s-ar putea produce mai repede decit era programat, datorita dorintei jucatorului de a parasi Brazilia, dupa evenimentele neplacute in care a fost implicata mama sa, rapita si apoi eliberata luna aceasta. Desi FC Santos l-ar dori pe Robinho pentru primele meciuri din Copa Libertadores, din luna iunie a anului viitor, atacantul de 20 de ani ar putea ajunge in Europa mai repede.

Numai ca, tinind cont ca are deja trei jucatori extracomunitari in lot, Roberto Carlos, Ronaldo si Samuel, Real va fi nevoita ulterior sa-l imprumute pe Robinho unei alte formatii spaniole, pina cind unul dintre cei trei va dobindi dubla cetatenie. Robinho a fost dorit de Benfica Lisabona si Chelsea Londra, dar a ales gruparea de pe „Santiago Bernabeu“, el facind parte din „tripleta“ pe care Florentino Perez vrea sa o transfere in capitala Spaniei, alaturi de Adriano si Steven Gerrard.

Beckham ramine optimist

In ciuda diverselor schimbari de la clubul madrilen, David Beckham crede ca noul an va aduce mai mult noroc „galacticilor“ decit prima parte a sezonului, in care Real a dezamagit atit in campionat cit si in Liga Campionilor. „Putem prinde din urma Barcelona, dar trebuie sa jucam la nivelul la care stim ca putem evolua, pentru ca avem cei mai buni jucatori din lume“, a spus capitanul Angliei. El a adaugat ca este greu de explicat de ce lucrurile nu merg bine: „Presupun ca asa e sportul, dar sint convins ca vom progresa si dupa Craciun va fi mai bine“.

Real Madrid se afla pe locul 5 in Primera Division, la 13 puncte de liderul Barcelona, diferenta care se poate micsora daca madrilenii vor invinge in meciul intrerupt cu Real Sociedad din cauza unei amenintari cu bomba. Partida se va relua pe 5 ianuarie de la scorul de 1-1 si se vor juca circa 7 minute. Beckham crede ca echipa sa poate cistiga cu Real Sociedad, reamintind meciul din finala Ligii Campionilor cu Bayern Munchen, cind Manchester United a intors rezultatul de la 0-1 la 2-1 in doar 3 minute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS