10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportReal Madrid şi-ar putea pierde simbolul

Real Madrid şi-ar putea pierde simbolul

Căpitanul lui Real Madrid, Raul Gonzales, se află in vizorul unui club important din Europa, a dezvăluit agentul său, Gines Carvajal, nedorind să precizeze numele echipei care se interesează de atacantului spaniol. „Am vorbit recent cu preşedintele unui club mare din Europa şi mi-a spus că şi l-ar dori pe Raul la echipă, deoarece il apreciază foarte mult“, a declarat Carvajal cotidianului Marca.

Incă de acum ciţiva ani, Real Madrid l-a declarat pe Raul indispensabil, nefiind de acord nici măcar să ia in discuţie vreo ofertă venită pentru simbolul „galacticilor“, care a refuzat şi el să se gindească la o plecare de la Real. Acest lucru nu a stopat elanul anumitor grupări care şi-l doreau cu orice preţ pe căpitanul şi golgheterul „all-time“ al echipei Spaniei. Astfel, chiar de cind a preluat-o pe Chelsea, Roman Abramovici s-a declarat dispus să plătească nu mai puţin de o sută de milioane de dolari pentru Raul, dar nu a primit un răspuns favorabil. In acest moment, nu există nici o ofertă clară venită pe adresa clubului madrilen, dar reprezentantul jucătorului spune că oficialii de pe „Santiago Bernabeu“ trebuie să se aştepte in curind la o propunere de transfer. Rezultatele slabe din ultimul timp ale Realului, dar şi aducerea lui Arrigo Sacchi in stafful tehnic, pot conduce la o reimprospătare a lotului, primii vizaţi fiind Morientes, Solari şi Figo, dar nu ar fi exclus ca şi Raul să părăsească cea mai galonată echipă a Europei in cazul unei oferte avantajoase.

Newcastle insistă pentru Morientes

Chiar dacă nu a fost folosit aproape deloc la Real Madrid, Morientes este unul dintre cei mai curtaţi „galactici“, gruparea engleză Newcastle fiind cea mai nouă echipă care şi-a exprimat dorinţa de a-l avea in lot pe atacantul de 28 de ani, după ce şi Liverpool s-a interesat de aducerea sa pe „Anfield Road“, săptămina trecută. Deşi managerul „coţofenelor“, Graeme Souness, a dezminţit că l-ar dori pe Morientes, presa spaniolă a semnalat interesul clubului englez pentru atacantul madrilen, care s-ar putea adăuga lui Kluivert, Shearer şi Bellamy in compartimentul ofensiv al echipei engleze, suma de transfer fiind zece milioane de euro.

Agentul jucătorului, Gines Carvajal, a precizat că şi alte cluburi, precum Birmingham, Aston Villa, Monaco şi chiar Real Zaragoza se interesează de Morientes. „Am vorbit cu Florentino Perez şi a inţeles situaţia lui Fernando. El vrea să joace şi trebuie să i se dea şansa să o facă la o echipă mare. Nu vrea să fie imprumutat, aşa cum s-a intimplat anul trecut, cu Monaco, de unde a fost nevoit să plece, chiar dacă a avut un sezon fabulos“, a precizat agentul lui Morientes.

Robinho ar putea fi imprumutat

Transferul brazilianului Robinho de la Santos la Real Madrid s-ar putea produce mai repede decit era programat, datorită dorinţei jucătorului de a părăsi Brazilia, după evenimentele neplăcute in care a fost implicată mama sa, răpită şi apoi eliberată luna aceasta. Deşi FC Santos l-ar dori pe Robinho pentru primele meciuri din Copa Libertadores, din luna iunie a anului viitor, atacantul de 20 de ani ar putea ajunge in Europa mai repede.

Numai că, ţinind cont că are deja trei jucători extracomunitari in lot, Roberto Carlos, Ronaldo şi Samuel, Real va fi nevoită ulterior să-l imprumute pe Robinho unei alte formaţii spaniole, pină cind unul dintre cei trei va dobindi dublă cetăţenie. Robinho a fost dorit de Benfica Lisabona şi Chelsea Londra, dar a ales gruparea de pe „Santiago Bernabeu“, el făcind parte din „tripleta“ pe care Florentino Perez vrea să o transfere in capitala Spaniei, alături de Adriano şi Steven Gerrard.

Beckham rămine optimist

In ciuda diverselor schimbări de la clubul madrilen, David Beckham crede că noul an va aduce mai mult noroc „galacticilor“ decit prima parte a sezonului, in care Real a dezamăgit atit in campionat cit şi in Liga Campionilor. „Putem prinde din urmă Barcelona, dar trebuie să jucăm la nivelul la care ştim că putem evolua, pentru că avem cei mai buni jucători din lume“, a spus căpitanul Angliei. El a adăugat că este greu de explicat de ce lucrurile nu merg bine: „Presupun că aşa e sportul, dar sint convins că vom progresa şi după Crăciun va fi mai bine“.

Real Madrid se află pe locul 5 in Primera Division, la 13 puncte de liderul Barcelona, diferenţă care se poate micşora dacă madrilenii vor invinge in meciul intrerupt cu Real Sociedad din cauza unei ameninţări cu bombă. Partida se va relua pe 5 ianuarie de la scorul de 1-1 şi se vor juca circa 7 minute. Beckham crede că echipa sa poate ciştiga cu Real Sociedad, reamintind meciul din finala Ligii Campionilor cu Bayern Munchen, cind Manchester United a intors rezultatul de la 0-1 la 2-1 in doar 3 minute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS