22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Gurita“ nu a fost cuminte de Craciun

„Gurita“ nu a fost cuminte de Craciun

Fundasul roman Cosmin Contra a fost eliminat in minutul 39 al partidei pe care echipa sa, West Bromwich Albion, a pierdut-o pe teren propriu, scor 0-5, in fata lui Liverpool. Contra a primit cartonas rosu pentru un hent comis pe linia portii, la scorul 0-1, dar penaltiul dictat a fost ratat de cehul Milan Baros.

„Meciul a fost decis de momentul de nebunie al lui Contra, care a respins mingea cu mina, din apropierea portii la lovitura de cap a lui Antonio Nunez, desi portarul Hoult avea sansa de a interveni“, noteaza presa din Albion, considerindu-l pe fundasul roman drept principalul vinovat pentru esecul rusinos al echipei lui Bryan Robson. De asemenea, managerul lui West Bromwich, „lanterna rosie“ din Premiership, a afirmat dupa meci ca soarta disputei a fost pecetluita de interventia lui Contra: „In prima repriza am reusit sa contracaram jocul lui Liverpool si chiar ne-am creat citeva ocazii de gol, dar dupa ce Contra a primit cartonas rosu nu am mai facut fata presiunii oaspetilor.“ Pentru „cormorani“ au punctat Riise (’17, ’82), Sinama-Pongolle (’51), Gerrard (’55) si Luis Garcia (’89), iar echipa lui Rafa Benitez a acumulat 31 de puncte, aflindu-se pe locul sase in clasament.

Liderul la zi, Chelsea, s-a impus la limita, 1-0, gol Duff (’30), in fata lui Aston Villa, si isi mentine distanta de cinci puncte fata de Arsenal, invingatoare pe „Highbury“ in derbiul cu Fulham, scor 2-0, marcatori fiind francezii Henry (’12) si Pires (’71). De altfel, a fost o etapa dominata de favorite, sase din primele sapte echipe ale clasamentului adjudecindu-si victoria. Ocupanta locului al treilea, Everton, isi continua parcursul excelent, invingind cu 2-1 pe Manchester City, prin reusitele lui Cahill (’22) si M. Bent (’63), respectiv R. Fower (’42).

Veteranii Giggs (’10) si Scholes (’89) au adus victoria lui Manchester United in partida sustinuta pe teren propriu cu Bolton, iar trupa lui Alex Ferguson se mentine pe locul patru, la noua puncte de Chelsea.

Celelalte rezultate ale etapei a 19-a: Southampton – Charlton 0-0, Birmingham – Middlesbrough 2-0 (Morrison ’10, Heskey ’45), Norwich – Tottenham 0-2 (Robbie Keane ’73, M. Brown ’77), Crystal Palace – Portsmouth 0-1 (Primus ’69), Blackburn – Newcastle 2-2 (Dickov ’26, Todd ’54 / Dyer ‘6, Robert ’34). Majoriatatea partidelor din etapa a 20-a se vor desfasura astazi, dupa urmatorul program: Bolton – Blackburn, Charlton – Everton, Fulham – Birmingham, Manchester City – West Bromwich, Middlesbrough – Norwich, Portsmouth – Chelsea, Tottenham – Crystal Palace, Liverpool – Southampton, Aston Villa – Manchester United, pentru ca miine sa se dispute ultimul meci al etapei, Newcastle – Arsenal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS