22.6 C
Craiova
joi, 13 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportSandoi: „Nu sintem vesnic pierzatori“

Sandoi: „Nu sintem vesnic pierzatori“

Locul doi incepe sa devina o obsesie pentru Pandurii Tirgu Jiu, care termina al doilea tur de campionat consecutiv pe pozitia secunda. Daca sezonul trecut adversarul a fost unul foarte valoros, Sportul Studentesc, acum o nou promovata, FC Sibiu, s-a dovedit prea puternica pentru gruparea gorjeana, aflata la cinci puncte in spatele ei.

„Nu ne-am nascut vesnic pierzatori, vesnic pe locul doi“, este credinta antrenorului Emil Sandoi. El spera ca jucatorii sai vor face un retur extraordinar si vor aduce echipa din Tirgu Jiu in premiera in Divizia A. „Eu deja m-am plictisit de locul doi. Nu ma deranja nici acesta, numai sa fi fost diferenta de puncte mai mica fata de locul intii. Am avut un tur bun, dar ne doream unul foarte bun. Speram sa fie returul foarte bun”, a mai adaugat Sandoi.

Nici capitanul Sorin Vintilescu nu si-a pierdut speranta in promovare: „Noi am terminat campionatul trecut pe locul doi, desi nu se astepta nimeni sa ne batem cu Sportul. Pina la urma, tot am avut un regret, pentru ca a fost o sansa irosita. Realisti fiind, Sportul merita sa promoveze, dar dezamagirea a ramas. Acum sintem tot pe locul doi si iar ne incearca o dezamagire, dar sa speram ca vom termina campionatul cu pinzele sus, sa trecem primii linia de sosire.“

Statistic vorbind, echipa Pandurii a mers mai rau decit in sezonul trecut, pentru ca au acumulat doar 31 de puncte pina acum, cu doua mai putine decit in campionatul precedent. Cu aceasta comparatie nu este de acord si presedintele Marin Condescu, care crede in promovare mai mult decit pina acum. „Nu neaparat am mers mai rau, dar in 2003-2004 nimeni nu lua in calcul Pandurii, pentru ca stiau toti ca terminaseram sezonul precedent pe locul 14. Am fost atunci surpriza placuta in seria a doua. Am avut o contracandidata in Sportul Studentesc mai buna decit noi, dar ne-am situat fata de echipa de pe locul trei la un avans substantial. Acum fortele sint egale in partea superioara a clasamentului, echipele nou promovate FC Sibiu si CS Otopeni au venit cu intentii serioase si cu loturi bine inchegate. A inceput foarte bine si Petrolul, dar a avut sincopa care a venit dupa meciul cu noi. Speram insa ca returul sa ne fie mult mai accesibil noua“, a afirmat Condescu.

Optimismul „pandurilor“ se bazeaza pe jocurile mai numeroase acasa decit in tur, iar meciurile directe cu principalele contracandidate au loc la Tirgu Jiu, dar pericolul cel mai mare pare sa vina din partea echipei Petrolul Ploiesti. „Nu trebuie sa neglijam nici Petrolul“, sint constienti oficialii gorjeni.

Cu tot optimismul conducatorilor, jucatorilor si antrenorilor de la Pandurii, cifrele arata o favorita certa, FC Sibiu. „Au inceput deja sa ma sperie. Tot am zis ca li se termina benzina, numai sa nu aiba baterii solare. Sa dea Dumnezeu sa se termine in etapa a doua din retur, sa fim noi pe locul intii. Treaba e sa avem noi multa benzina si sa terminam in ultima etapa cu fruntea sus“, a completat cel mai bun marcator al echipei, Sorin Vintilescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS