22.6 C
Craiova
joi, 13 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportPlesan, intre Caracal si Valencia

Plesan, intre Caracal si Valencia

Stiti ce a devenit Mihaita Plesan, mai recent? Promisiune de cadou de Craciun pentru stelisti. In Pipera, un fel de Mecca a colindatorilor in aceasta perioada, intre doua donatii cash, Mos Gigi Becali le-a promis suporterilor din Ghencea ca va intari echipa pentru dubla cu Valencia, tinta principala fiind Plesan.

Ce credeti ca promis de Sarbatori Dinel Staicu fanilor olteni? Ca Universitatea nu va retrograda! Si culmea e ca multi dintre „masochistii“ alb-albastri s-ar multumi si cu acest lucru… Maestru al ingineriilor, asa cum se falea cind l-a umilit public prin declaratii pe Mititelu, Dinel a reusit o inginerie pe care nici macar nu si-o propusese: sa-i faca pe olteni sa spuna bogdaproste ca nu pica in B. In acest ritm, Dinel poate spera sa i se aduca multumiri pentru ca nu va vinde toata echipa, ci numai pe Plesan.

In urma cu aproape un an, Dinel a comis primul delict, cind i-a cedat pe internationalii de carton ai lui Gica Popescu, Rada si Stancu, la Rapid. Universitatea incheiase atunci turul pe locul patru si se vorbea chiar de o clasare pe podium la finalul campionatului, cu conditia mentinerii lotului intact si a achizitionarii unui atacant complementar cu Njock.

Au plecat insa cei doi jucatori, pentru care s-ar fi primit 800.000 de euro, si au fost adusi Randjelovic si Ungureanu, gratis. Printre evenimentele cu suporteri pe Otopeni, batai, citeva demisii si demiteri, Dinel a apucat sa promita ceva, ba chiar sa iscaleasca o hirtie, chiar daca fituica aceea nu mai exista sau patronul nu isi mai aduce aminte de ea: semnase ca nu va mai vinde vreun jucator reprezentativ in Bucuresti. Era o semnatura neoficiala, de care cei citiva suporteri isi legau sperantele ca o vor putea invoca vreodata, cind se vor mai vinde jucatori in capitala.

Plesan nu este un jucator extraordinar, cel putin deocamdata, dar este un fotbalist bun, dorit cu ardoare de Steaua, iar un milion si jumatate de dolari pentru el este un pret rezonabil, chiar ridicat. Fanii Universitatii stiu acest lucru, dar ei ar prefera ca mijlocasul sa plece gratis in strainatate, decit sa ajunga la Steaua. Pina la urma, in afara golului din amicalul cu Germania, cota lui Plesan a fost ridicata mai mult de presa. A refuzat o tranzactie cu Netoiu, cind isi permitea acest lucru, intrucit nu se auzise de el, a fost pacalit de Dinel cind i-a fost anulata clauza de reziliere, iar Universitatea a cistigat in acest tur doar cind el a fost eliminat.

In conditiile actuale, transferul lui Plesan in Ghencea pare a fi mai degraba un moft pentru stelisti, care ii va spori faima lui Gigi Becali. In schimb, raminerea lui in Banie nu-l va transforma pe Dinel intr-un erou, nici macar nu-l va scapa de blesteme. Sa ne bucuram ca nu pleaca Plesan la Steaua e ca si cum ne-am lauda ca nu mai sint blaturi in Divizia A, ca ne-am intors la normalitate.

Oricum, primavara il poate gasi pe Plesan fie la Caracal, unde Universitatea va debuta, probabil, in returul de campionat, sau pe „Mestalla“, unde Steaua va intilni Valencia, in „16-mile“ Cupei UEFA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS