26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHC Lignitul trateaza serios competitia

HC Lignitul trateaza serios competitia

Inainte de Craciun, Federatia Romana de Handbal a stabilit programul primei faze a Cupei Romaniei la care participa cele 14 echipe din Liga Nationala masculina si primele doua clasate din cele doua serii ale Diviziei A. Desi stabilise initial un alt program de desfasurare a traditionalei competitii, FRH a schimbat sistemul fara sa anunte in prealabil cluburile, care nu au fost reprezentate la tragerea la sorti. Presedintele HC Lignitul, Gore Popescu, a catalogat forul condus de Cristian Gatu ca „total neserios“, deoarece cluburile stabilisera un program de pregatire care nu mai poate fi respectat, avind in vedere ca prima faza a Cupei are loc pe 30 ianuarie 2005, intr-o singura mansa, pe terenul echipei mai slab cotate, si nu pe 16 si 19 februrie cum se anuntase inaintea inceperii campionatului.

Singurele formatii din Oltenia care au sansa sa lupte pentru trofeu sint divizionara A Romvag Caracal, care va intilni pe teren propriu campioana HCM Constanta, in timp ce HC Lignitul va juca pe terenul echipei CSM Medgidia. „Mergem la victorie, nu ne mai bat a doua oara. Tratam Cupa Romaniei serios pentru ca e mai usor sa ajungi in cupele europene asa, deoarece echipele puternice nu sint interesate de competitie“, sustine optimist presedintele gorjenilor, Gore Popescu.

CSM Medgidia si HC Lignitul s-au intilnit in turul campionatului in etapa a saptea, formatia constanteana reusind sa-si valorifice avantajul terenului propriu si sa invinga la opt goluri diferenta, 30-22. Actuala detinatoare a trofeului este HCM Piatra Neamt, fosta Fibrexnylon Savinesti, care a intrat in posesia Cupei Romaniei dupa ce a terminat pe primul loc in urma turneelor de sala.

Schimbarea datei de desfasurare a acestei competitii a dat peste cap si programul de pregatire al formatiei lui Liviu Andries, care se vede nevoita sa anuleze turneul organizat la Tirgu Jiu in perioada 28-29 ianuarie. Oltenii vor da insa curs invitatiei clubului „Poli“ Timisoara, care va gazdui, pe malul Begai, un turneu international, la care mai participa, alaturi de cele doua grupari din Liga Nationala, o echipa din Serbia si una din Ungaria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS