19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCifrele dezastruoase ale Stiintei

Cifrele dezastruoase ale Stiintei

Universitatea Craiova a inregistrat trei victorii, cinci egaluri si sapte infringeri in turul campionatului, avind un golaveraj 14-22 si -7 la „adevar“, linie de clasament care o plaseaza pe ultima pozitie in Divizia A. Craiovenii au o medie de 0,93 goluri pe meci, iar in timp ce in deplasare a fost atinsa cota de un gol la fiecare joc, pe teren propriu media este dezastruoasa: 0,85 goluri. Universitatea Craiova nu a beneficiat de nici o lovitura de pedeapsa in acest tur, fiind in schimb sanctionata cu patru penaltiuri, dintre care doua au fost aparate de Guso (cu National si cu Steaua), iar doua transformate (cu Steaua si cu Sportul).

Stiinta a beneficiat de un autogol, al lui Cristian Ionescu, in meciul Universitatea – Rapid 2-0, dar a si inscris in propria poarta, prin Daouda, in jocul cu CRF Cluj, scor 3-2. Echipa din Banie se afla pe antepenultimul loc in ceea ce priveste golurile marcate (14) si are cele mai putine victorii (3), la fel ca FC Arges.

In turul Diviziei A s-au desfasurat 120 de partide, dintre care 68 s-au incheiat cu victoria gazdelor, 27 s-au soldat cu egaluri, iar in 25 succesul a revenit oaspetilor. In total, s-au inscris 323 de goluri, 291 din actiune si 32 din lovituri de la 11 metri. Gazdele au marcat 206 goluri, iar oaspetii 117, rezultind o medie de 2,69 goluri pe meci. Cele mai multe goluri le-a inscris Steaua (33), iar cele mai putine Otelul si FCM Bacau, cite 11. Cea mai buna aparare este, cum era de asteptat, cea a fostei formatii a lui Sorin Cirtu, Otelul Galati, cu doar 12 goluri incasate, in timp ce Apulum Alba Iulia a primit cele mai multe goluri, 34. Au fost acordate 41 de lovituri de la 11 metri, 32 fiind transformate, iar noua ratate. Au mai inscris autogoluri in tur: Ionut Angheluta (pentru CFR Cluj), Cosmin Goia (pentru „Poli“ AEK Timisoara), Laur Astilean (pentru Apulum Alba Iulia), Sorin Iodi (pentru FC Brasov), Emilian Dolha (pentru Apulum) si Ionut Badea (pentru Otelul).

Cea mai categorica victorie din tur s-a inregistrat in etapa a 11-a, la partida FC National – „Poli“ Iasi 6-0. Cele mai multe goluri intr-un meci (sapte) s-au consemnat in trei jocuri, toate fiind legate de Gloria Bistrita: Gloria Bistrita – Apulum Alba Iulia 6-1, in etapa a noua, Gloria Bistrita – Universitatea Craiova 4-3, in etapa a 11-a, si FC Arges – Gloria Bistrita 4-3, in etapa a 12-a.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS