22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLa mina rezultatelor

La mina rezultatelor

• Romania a fost invinsa miercuri seara la sase goluri diferenta de Ungaria si mai are doar sanse teoretice de a prinde semifinalele • Tricolorele aveau nevoie de o victorie in partida de aseara cu Austria, dar si de succesul Ungariei in fata Danemarcei si al Frantei cu Germania

De ceea ce s-au temut cel mai mult elevele generalului Otelea nu au scapat. In fata unor tribune arhipline care au incurajat permanent echipa Ungariei, handbalistele tricolore s-au pierdut cu firea si au inceput dezastruos meciul, ca si cum ar fi fost dinainte invinse. Cei aproape 4.000 de spectatori care au huiduit Romania, iar la intonarea imnului s-au intors sfidator cu spatele, au facut ca avantajul moral pe care il aveau romancele in urma victoriilor cu detinatoarea titlului european si olimpic, Danemarca, si Franta, campioana mondiala, sa dispara subit. Tricolorele nu s-au regasit, la final tabela de marcaj consemnind o victorie clara a Ungariei, 31-25, dupa ce la pauza reprezentantiva tarii gazda conducea cu 17-13.

Parca hipnotizate, fetelor noastre nu le-a iesit nimic in primele zece minute, cind unguroaicele au condus cu 4-0 si 6-1, portarita Katalin Palinger fiind imbatabila. De altfel, aceasta a terminat jocul cu un procentaj al aruncarilor parate de 38 la suta, semn ca romancele s-au blocat atunci cind era vorba de finalizare.

Norocul Romaniei s-a numit tot Luminita Hutupan-Dinu, portarul nostru facind inca un joc excelent care nu a permis Ungariei sa se desprinda la diferente astronomice de scor. Hutupan a avut noua interventii excelente in prima repriza si zece in cea secunda, dar nici acest lucru nu le-a mobilizat pe colegele sale, care au continuat sa greseasca. Apararea a fost din nou punctul slab, romancele neputind contracara jocul excelent cu pivotul al maghiarelor, Kulcsar fiind de neoprit.

„Complexul“ ungar

Tricolorele au avut insa si o perioada buna, in ultimele doua minute din prima repriza reusind sa marcheze de patru ori fara sa primeasca vreun gol, stabilind scorul pauzei, 17-13. Romania a inceput bine si partea secunda si, la scorul de 13-19, a punctat de cinci ori consecutiv, apropiindu-se la un singur gol. Principala artizana a fost Valentina Elisei. Insa, in loc sa profite de perioada fasta, elevele lui Otelea au dat-o din nou in bara. Citeva inexactitati, dar si unele decizii ale arbitrilor slovaci care le-au avantajat discret pe unguroaice, au decis meciul.

Gazdele si-au revenit, s-au distantat la patru goluri (24-20) si nu au mai dat nici o sansa Romaniei, chiar daca Hutupan a continuat cu paradele sale, ea nefacind altceva decit sa limiteze proportiile scorului. Rezultatul final, 25-31, intareste impoteza ca tricolorele sufera de un „complex“ ungar, handbalistele din tara vecina invingind Romania si in perioada de pregatire, de doua ori, la sapte si la 11 goluri diferenta.

Golurile Romaniei au fost reusite de Elisei-Ardean (7), Amariei-Lungu si Gogirla (cite 4), Gatzel (3), Varzaru (2), Avadanii, Senocico, Manea, Gilca si Bradean, cite un gol. Cele mai bune marcatoare ale Ungariei au fost Radulovics (9 goluri) si Kulcsar (8 goluri).

Sanse minime de calificare

In urma acestei infringeri, Romania si-a redus foarte mult sansele de a ocupa locul al doilea in grupa, care asigura calificarea in semifinale, fiind nevoita sa invinga Austria, partida care urma sa aiba loc aseara tirziu. Chiar si in cazul unui succes, calificarea nationalei noastre depinde de rezultatele meciurilor Ungaria – Danemarca si Franta – Germania. Echipa antrenata de Cornel Otelea mai are sansa de a accede in penultimul act al competitiei doar daca se impune in fata Austriei, in timp ce Ungaria invinge Danemarca, iar Franta trece de Germania. Nemtoaicele au fata de tricolore avantajul rezultatului direct din grupa C, cind au cistigat cu 26-24. Daca nu va ajunge in semifinale, Romania va ramine sa se bata pentru unul din locurile 5-8, pozitia a cincea asigurind calificarea directa la Campionatul Mondial de la sfirsitul anului viitor. Miercuri seara s-au mai inregistrat rezultatele: Germania – Austria 29-23, Franta – Danemarca 20-22.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS