14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRomania este pe val

Romania este pe val

In trei zile, tricolorele au invins la CE din Ungaria campioana olimpica si europeana, Danemarca, si campioana mondiala, Franta

Nationala feminina de handbal a Romaniei si-a mai trecut in palmares o victorie rasunatoare la Campionatul European din Ungaria. Dupa ce duminica tricolorele invinsesera detinatoarea titlului olimpic si european, Danemarca, marti seara a fost rindul campioanei mondiale Franta sa se incline in fata reprezentativei Romaniei. In primul meci din cadrul grupei a doua semifinala, elevele generalului Otelea s-au distrat cu frantuzoaicele, pe care le-a invins cu 31-25, dupa o partida controlata de la un capat la altul.

Debutul meciului a fost ceva mai echilibrat, Franta fiind in prim-plan, mai ales din cauza unor greseli individuale ale fetelor noastre. Partida s-a mentinut in aceeasi nota pina la jumatatea primei reprize, cind nici una dintre formatii nu reusise sa se desprinda pe tabela de marcaj. Insa evolutia foarte buna a portaritei Luminita Hutupan-Dinu, dar si exactitatea in aruncari a extremei Elena Avadanii au facut ca Romania sa se desprinda incet, dar sigur.

La pauza, tricolorele au avut un avantaj de doua goluri, 15-13, dar debutul reprizei secunde a aratat o echipa romana mult mai hotarita, capabila sa transeze jocul in favoarea sa. Hutupan si-a continuat evolutia excelenta intre buturi, in timp ce Gogirla si Amariei si-au reglat tirul, chiar daca cele mai multe goluri le-au marcat pe contraatac si patrunderi, apararea masiva a Frantei opunindu-se deseori incercarilor de finalizare de la linia de noua metri. Senocico si Manea s-au apropiat si ele de nivelul cerut de o asemenea competitie, evolutiile lor fiind hotaritoare in stabilirea cistigatoarei.

Romania nu a tinut cont de faptul ca Franta sarbatorea un an de la cucerirea titlului mondial si a terminat meciul in stil de mare campioana. Tricolorele s-au desprins la o diferenta incredibila de scor, 28-20, in minutul 51, si 30-21, in minutul 56, dar au si aratat ca nu se pot concentra pina in ultima secunda, lucru care le-a costat si pierderea meciului cu Germania. Vazute cu sacii in caruta, romancele s-au relaxat. Au comis multe faulturi inutile, jucind mai mereu in inferioritate, permitindu-le astfel frantuzoaicelor sa se apropie la sase goluri, desi golaverajul este la fel de important la aceasta competitie.

Golurile nationalei Romaniei au fost inscrise de Avadanii (10), Gogirla (9), Amariei (3), Gatzel (3), Farcau (3), Bradeanu (2) si Varzaru (1). In cadrul aceleiasi grupe, marti seara s-au mai disputat meciurile Ungaria – Germania 26-25 si Danemarca – Austria 25-22.

Meci decisiv cu Austria

Aseara, Romania urma sa intileasca reprezentativa tarii gazda, Ungaria, lidera grupei si principala favorita la titlul european, celelalte doua partide fiind Austria – Germania si Danemarca – Franta. Astazi, de la ora 20.45 (in direct la TVR 2), tricolorele vor sustine ultimul meci din grupa, cel cu Austria, care ar putea fi decisiv in privinta accederii in semifinalele competitiei.

Confruntarea cu austriecele se anunta extrem de dificila, mai ales ca si acestea isi pot juca ultima sansa de a prinde un loc in primele patru echipe ale continentului. Din selectionata Austriei fac parte si trei handbaliste romane, Sorina Lefter-Teodorovici, Simona Popa-Spiridon si Gabriela Rotis-Nagy, care nu si-au gasit, de-a lungul timpului, locul printre tricolore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS