23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Chelsea Londra are fata de campioana“

„Chelsea Londra are fata de campioana“

Dupa egalul obtinut pe terenul campioanei Arsenal, capitanul lui Chelsea, John Terry, a afirmat ca rezultatul este foarte bun pentru moralul echipei antrenate de Jose Mourinho, deoarece a reusit sa-si pastreze marja de cinci puncte fata de „tunari“, dar si un avantaj psihologic. Terry a reusit, impotriva lui Arsenal, al treilea gol in campionat si al saselea al sezonului, alte trei „rezervindu-le“ Ligii Campionilor.

„Ne-am demonstrat noua insine, dar si managerului nostru (Mourinho – n.r.) ca avem forta de a ne bate pentru titlu. Am ratat prea multe ocazii de a cistiga trofee si anul acesta vrem sa ne revansam. Cred ca experienta echipei, alaturi de cea a antrenorului nostru, care are mai multe titluri la activ, ne va duce spre cistigarea Premiership“, a spus fundasul de 24 de ani al echipei patronate de Roman Abramovici.

Chelsea se mentine pe prima pozitie a clasamentului in Anglia, dupa ce a remizat in meciul cu Arsenal, desfasurat pe „Highbury“, scor 2-2. Henry a marcat de doua ori (‘2, ’29), dar performanta sa a fost anulata de Terry (’17) si Gudhjonsen (’46).

Everton si Birmingham

au cistigat derbiurile

Desi l-a vindut inaintea startului sezonului pe golgheterul Wayne Rooney, Everton are cel mai bun tur de campionat din ultimii 20 de ani. Formatia lui David Moyes a ajuns pe locul secund al clasamentului, dupa ce a cistigat al 200-lea „Merseyside derby“, 1-0, contra concitadinei Liverpool, prin golul lui Lee Carsley din minutul 67.

Un alt derbi local s-a disputat la Birmingham, unde echipa care poarta numele orasului a trecut de Aston Villa, chiar pe „Villa Park“, cu 2-1, prin golurile marcate de Morrison (‘9) si Dunn (’18), diferenta fiind redusa de fostul international englez Barry, in ultimul minut.

Celelalte rezultate ale etapei a 17-a: Crystal Palace – Blackburn 0-0, Manchester City – Tottenham 0-1 (Kanoute ’56), Newcastle – Portsmouth 1-1 (Bowyer ‘3 / Stone ’30), Norwich – Bolton 3-2 (M. Svensson ’20, ’84, Huckerby ’69 – p. / Okocha ’19 – p., Hierro ’23), Southampton – Middlesbrough 2-2 (Phillips ’45, Crouch ’64 / Higginbotham ’89 – autogol, Downing ’90), West Bromwich – Charlton 0-1 (Holland ’30), Fulham – Manchester United 1-1 (Diop ’87 / Smith ’33).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS