18.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Am salvat turul de campionat“

„Am salvat turul de campionat“

HC Lignitul Tirgu Jiu a reusit sa termine turul campionatului Ligii Nationale de handbal masculin cu o victorie in deplasare, la Brasov, invingind fara probleme echipa locala Dinamo, cu scorul de 31-27. Victoria de pe teren propriu cu Minaur Baia Mare le-a dat incredere gorjenilor, care au dominat partida de sub poalele Timpei in special in prima repriza, cind diferenta la pauza era de sapte goluri, 17-10.

La adapostul celor sapte goluri, oltenii s-au crezut invingatori si au avut un moment de cadere in repriza secunda, intre minutele 36 si 45, cind gazdele au marcat de sase ori, iar jucatorii lui Liviu Andries o singura data. Cu 15 minute inainte de final, oaspetii aveau avantaj un singur gol, 21-20, perioada in care principalul marcator Filip a fost marcat om la om. Din fericire, conducatorul de joc, Clenciu, s-a descurcat de unul singur si a reusit trei goluri foarte importante in economia rezultatului final. Fostul brasovean Filip a fost principalul realizator al echipei HC Lignitul, cu 15 goluri, cinci din sapte metri, secondat de Clenciu, sase goluri, Pancu, cinci goluri si Mazilu, patru reusite.

Tehnicianul invingatorilor, Liviu Andries, a spus ca victoriile din ultimele doua etape au salvat turul, echipa clasindu-se pe locul sapte la jumatatea campionatului. „A fost un meci greu, deoarece am intilnit o echipa cu cutitul la os. Am dominat partida, pastrindu-ne acelasi tonus pe tot parcursul jocului. Am avut un moment de cadere in repriza secunda, dar valoarea unor jucatori si forta din aparare au decis rezultatul. Pacat ca se termina turul, pentru ca eram in forma la fel ca la inceputul campionatului. Cu aceste doua jocuri am salvat turul de campionat“, a spus Andries.

Unul dintre cei mai buni jucatori ai echipei Lignitul in ultima perioada, Ionut Mazilu, a fost convocat la lotul national de tineret, care in perioada 26-30 decembrie va disputa un turneu de pregatire in Ungaria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS