16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCei mai buni din lume

Cei mai buni din lume

Campioana Europei, FC Porto, s-a impus, la Yokohama, cu 8-7, dupa executarea loviturilor de departajare, in fata echipei columbiene Once Caldas si a intrat, pentru a doua oara in istoria sa, in posesia Cupei Intercontinentale. A fost ultima editie a acestei dispute dintre Europa si America de Sud, care dureaza de 43 de ani. Sud-americanii au inregistrat 22 de victorii, fata de 21 ale europenilor, dar ultimii au cistigat cu 13-12 confruntarile desfasurate in ultimii 15 ani pe tarim asiatic.

Echipa lui Victor Fernandez a dominat jocul si a inscris de doua ori in primele 90 de minute de joc, prin McCarthy, dar arbitrul… sud-american Larrionda a anulat eronat cele doua reusite, pe motiv de ofsaid. Portughezii au ratat o ocazie monumentala in prima repriza, cind mingea a lovit de doua ori bara in aceeasi faza, iar Derlei a reluat apoi peste poarta. Luis Fabiano si Maniche au mai nimerit de inca doua ori bara, iar columbienii au reusit sa ajunga „nevatamati“ la penaltiuri, unde avusesera mare noroc in finala Cupei Libertadores, cistigata in fata Bocai Juniors.

Dupa 18 lovituri, s-au inregistrat doua ratari de partea sud-americanilor si una a portughezilor, dar si un cartonas rosu, incasat de Diego, deoarece l-a injurat pe Henao dupa ce l-a invins de la 11 metri. Rafuiala brazilianului de 19 ani cu portarul columbian era mai veche, de cind Santos, fosta echipa a lui Diego, fusese eliminata de Once Caldas, in editia trecuta a Cupei Libertadores.

Filmul loviturilor de departajare: Vanegas 0-1, Diego 1-1, Alacazar 1-2, C. Alberto 2-2, Rojas 2-3, Quaresma 3-3, De Nigris 3-4, Maniche – bara, Fabbro – bara, McCarthy 4-4, Velasquez 4-5, Costinha 5-5, Diaz 5-6, J. Costa 6-6, Catano 6-7, R. Costa 7-7, Garcia – peste poarta, P. Emanuel 8-7.

FC Porto a acumulat un palmares impresionant in ultimii doi ani, cistigind Liga Campionilor, Cupa UEFA, Cupa Intercontinentala, doua titluri nationale si o cupa a Portugaliei, ratind insa in doua rinduri adjudecarea Supercupei Europei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS