16.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVedem Europa prin ochii ucrainenilor

Vedem Europa prin ochii ucrainenilor

Vremurile cind Sevcenko si Rebrov duceau Dinamo Kiev spre fazele finale ale Ligii Campionilor ar putea fi retraite acum, cu romanii Ghioane si Cernat in teren. Ucrainenii au nevoie doar de un punct in deplasarea de la Leverkusen, pentru a fi siguri de calificare. In schimb, gazdele trebuie sa cistige astazi pentru a juca in optimile de finala. In tur, echipa lui Szabo a invins cu 4-2, doua dintre reusite apartinindu-i lui Cernat. Jucatorul care ar putea reveni in curind in nationala Romaniei, Tibi Ghioane, este anuntat titular, in timp ce Florin Cernat ar putea lua loc doar pe banca de rezerve.

Tot in grupa B, de victorie au nevoie si „galacticii“ Realului pentru a continua in competitia pe care au cistigat-o de noua ori. Madrilenii nu vor intilni un adversar motivat, AS Roma concentrindu-se mai degraba pe evolutiile din Serie A, neavind nici sansa Cupei UEFA si nici macar suportul infocatilor sai suporteri, deoarece „Olimpico“ este inca in stare de suspendare dupa incidentul de la partida cu Dinamo Kiev. In tur, Realul a revenit spectaculos in repriza secunda de la 0-2, pentru o victorie memorabila cu 4-2.

Monaco, la „mila“ celor umiliti

In grupa A, situatia este la fel de complicata, trei echipe avind sanse de calificare. In acest caz insa, formatia care nu mai are sanse de a merge mai departe, La Coruna, are un motiv intemeiat pentru a pune bete in roate finalistei Ligii Campionilor de anul trecut: in urma cu un an, galicienii sufereau o infringere istorica, 3-8, pe „Louis II“, cu patru goluri marcate de croatul Prso.

Desi nu mai beneficiaza de aportul acestuia, si nici de cel al lui Morientes, Deschamps se bazeaza pe sud-americanii Saviola si Chevanton, dar si pe africanii Adebayor si Kallon, in conditiile in care fostul golgheter Shabani Nonda pare sa fie „impins“ spre PSG. Doar victoria ii poate garanta echipei din Principat drumul spre optimile de finala.

Milan Baros revine dupa o accidentare in prima echipa a lui Liverpool, care a fost lipsita si de celalalt atacant de baza, Djibril Cisse. „Cormoranii“ au nevoie de victorie in meciul de pe „Anfield Road“, impotriva grecilor de la Olympiakos, pentru a se califica, in timp ce oaspetii vin din postura de lideri ai grupei si dupa victoria din derbiul campionatului grec, 1-0 cu Panathinaikos.

Ultimul asalt al „Lancierilor“

In grupa C, singura necunoscuta este echipa care va juca in „saisprezecimile“ Cupei UEFA, Ajax si Maccabi Tel Aviv fiind la egalitate de puncte. Ambele vor juca pe teren propriu impotriva formatiilor care si-au asigurat calificarea, Bayern, respectiv Juventus. In cazul in care „lancierii“ si israelienii vor inregistra rezultate similare, olandezii vor continua in C2 datorita golaverajului in meciurile directe. Va fi interesant de urmarit daca „La Vecchia Signora“ va reusi cea de-a sasea victorie cu 1-0 in grupa.

In grupa D se va juca doar pentru palmares, Lyon si Manchester urmind sa mearga mai departe in Liga Campionilor, iar Fenerbahce se va orienta spre Cupa UEFA, poate pentru a o inlocui pe Besiktas, aflata apoape de eliminare.

Iata programul complet al partidelor care vor avea loc astaseara, in ultima etapa a grupelor Ligii Campionilor:

Grupa A: Deportivo La Coruna – AS Monaco, Liverpool – Olympiakos Pireu.

Grupa B: Bayer Leverkusen – Dinamo Kiev (Pro TV), AS Roma – Real Madrid.

Grupa C: Ajax Amsterdam – Bayern München, Maccabi Tel-Aviv – Juventus Torino.

Grupa D: Fenerbahce – Manchester United, Olympique Lyon – Sparta Praga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS