9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBesiktas l-ar vrea inapoi pe Mircea Lucescu

Besiktas l-ar vrea inapoi pe Mircea Lucescu

Dupa parcursul slab pe care l-a avut Besiktas in acest sezon de campionat, o eventuala ratare a calificarii in primavara europeana i-ar fi fatala antrenorului Vicente del Bosque. Presa turca noteaza deja ca oficialii „vulturilor“ sint in cautare de inlocuitori, printre acestia aflindu-se si Mircea Lucescu. Actualul tehnician al lui Sahtior Donetk a parasit pe Besiktas la finele campionatului trecut, dupa doua sezoane in care reusise sa aduca un titlul pe „Inonu“, lasindu-i locul lui Del Bosque, dar spaniolul nu a mai avut acelasi succes ca la Real Madrid.

Cotidianul turc Sabah relateaza ca o eventuala infringere a lui Besiktas la Parma, in Cupa UEFA, ar face inevitabila despartirea de actualul antrenorul, Lucescu fiind optiunea cea mai probabila. „Alb-negrii“ au un sezon ratat de campionat, fiind la 17 puncte de Fenerbahce si la 12 de Galatasaray, iar meciul de joi, cu Standard Liege, a turnat parca gaz pe foc, galeria „vulturilor“ cerind insistent baskanilor ca Vicente Del Bosque sa fie demis. Si avind in vedere rezultatele excelente care le-a avut Mircea Lucescu la Besiktas, oficialii clubului vor face o oferta tehnicianului roman ca sa revina la gruparea din Istanbul.

„Lucescu a avut intrevederi cu citeva persoane care nu fac parte din conducerea clubului, dar sint cunoscute ca sustinatoare importante ale acestei grupari, si le-a dat acestora un raspuns pozitiv. Cel mai important motiv pentru care romanul ar fi interesat de revenirea la Besiktas este faptul ca in Ucraina situatia a devenit tensionata in urma alegerilor“, scrie Sabah. Jurnalul turc mai mentioneaza ca, dupa Lucescu, o alta varianta pe care conducerea echipei o are in vedere este tehnicianul german Otto Rehhagel, care a cistigat in acest an Campionatul European cu nationala Greciei.

„Il Luce“ a pierdut cu Sahtior Donetk batalia pentru Liga Campionilor, iar daca nu vor invinge in aceasta saptamina pe Barcelona, va spune adio si Cupei UEFA. Pe plan intern, Dinamo Kiev pare mai puternica, iar patronul „minerilor“, Rinat Ahmetov, nu s-ar opune unei eventuale plecari a tehnicianului romanului, mai ales ca acesta are un contract de trei milioane de dolari pe an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS