15.6 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPiteştenii ii spun „Naşul“

Piteştenii ii spun „Naşul“

Să te numeşti Universitatea Craiova şi să te clasezi (in turul de campionat) intr-o poziţie retrogradabilă este jenant. In vară, se vorbea de cupe europene, dar acum această şansă ar mai putea fi exploatată doar in Cupa Romaniei. Meciul de ieri, din Trivale, a fost abordat cu acest obiectiv, iar eliminarea din sferturi a altei echipe cu rezultate slabe in campionat, FC Argeş, a spălat, intr-un fel, ruşinea din acest final de an.

Disputa sudului, cum a fost catalogată intilnirea de la Piteşti, a fost abordată de ambele echipe cu destule probleme interne. Ion Moldovan a părăsit inainte de meci echipa, iar Badea a fost urmărit din tribuna oficială de posibilii patroni ai Universităţii, Nedelescu (nominalizat ca preşedinte al Consiliului de Administraţie) şi Cămătaru (creditat de presă ca viitor preşedinte al clubului).

In prima jumătate de oră, Crivac (’14) şi Pleşan (’18) au greşit ţinta, asta in timp ce gazdele au controlat şi gleznele unor jucători craioveni (Bundea, de exemplu, a fost cel mai vizat). Un moment important in ecuaţia calificării s-a petrecut in minutul 25, atunci cind Marius Sava ar fi putut să inscrie, dar, de la doar zece metri, a trimis balonul in stilpul sting al porţii oltene.

Peste opt minute, Universitatea a redus la tăcere piteştenii şi a năruit speranţele de calificare ale acestora: după un un-doi Bundea- Buhuş, „naşul“ lui FC Argeş, Zeno Bundea, a pătruns spre poarta lui Coman şi, cu toată opoziţia lui Şomcherechi, l-a executat pe goal-keeper-ul gazdelor, 0-1 (’33).

Guso a deturnat salvator şi spectaculos in corner un şut al lui Crivac (’38), dar, in finalul reprizei, nu a mai putut face nimic la o fază in care sistemul defensiv al oltenilor a fost făcut KO de gazde: Bilaşco a ajuns in faţa lui Guso, a pasat inapoi lui Prepeliţă şi decarul argeşenilor, nemarcat, a trimis de la 16 metri in plasă, 1-1 (’44). La reluare, piteştenii s-au lăsat oarecum descoperiţi şi oltenii au irosit trei monumentale oportunităţi de a majora diferenţa pe tabela de marcaj cind, Frunză (’53), Luţu (’54) şi Pleşan (’59), singuri cu portarul Coman, nu au reuşit să inscrie! După acest iureş al craiovenilor, meciul a devenit destul de anost in ceea ce priveşte spectacolul fotbalistic, iar piteştenii au părut marcaţi de neputinţă in atac. Ar fi putut fi, totuşi, 2-1, dar Tănăsă, care a primit cadou de la M. Iordache un balon la zece metri de poarta lui Guso, a trimis chiar in braţele bosniacului (’77)!

Cu aproape zece minute de final, FC Argeş a rămas in inferioritate, deoarece Crivac a primit cartonaşul roşu de la arbitrul Serea, pentru cumul de galbene. Sava i-a incercat reflexele lui Guso (’85) şi meciul s-a incheiat la egalitate, aşa cum s-a terminat şi cel din prima etapă a turului, in Trivale. Cu acelaşi erou, Zeno Bundea, care n-a reuşit in acest tur de sezon 2004/2005 decit aceste trei goluri cu FC Argeş (două in sferturile Cupei şi unul in campionat), dar cele din Cupă au calificat Universitatea in semifinale şi deja ne facem calcule şi vise pentru primăvară…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS