20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraioveanu luptă impotriva rasismului

Craioveanu luptă impotriva rasismului

Atacantul lui Getafe, Gheorghe Craioveanu, a propus disputarea unui meci de fotbal impotriva rasismului in Spania. „Cred că ar fi bine să se dispute o partidă impotriva rasismului in Spania, iar, dacă ar fi pe «Santiago Bernabeu», ar fi cu atit mai bine“, a explicat Craioveanu, care are ca argument cele intimplate la amicalul Spania – Anglia, disputat pe 17 noiembrie, la Madrid, unde suporterii iberici au adresat injurii la adresa jucătorilor de culoare din selecţionata engleză.

De asemenea, inaintea partidei Getafe – FC Barcelona, disputată simbătă, fanii echipei gazdă au scandat impotriva jucătorilor de culoare ai grupării catalane, camerunezul Samuel Eto’o şi brazilianul Ronaldinho, in momentul in care autocarul oaspeţilor a sosit la stadionul „Coliseum Alfonso Perez“.

Gică Craioveanu le-a luat insă apărarea suporterilor, afirmind că insultele la adresa lui Eto’o au fost proferate de un „grup foarte restrins de suporteri“. „Cei care scandau la adresa lui Eto’o erau fluieraţi de ceilalţi spectatori, ceea ce arată că suporterii lui Getafe nu sint rasişti. Sint dispus să fac orice pentru a demonstra că acest club şi oamenii care lucrează aici nu sint rasişti. Trebuie să dăm o mină de ajutor pentru ca aceste lucruri să nu se mai intimple“, a incheiat fostul căpitan al Universităţii Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS