20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBarcelona va evolua tot pe stadionul din Doneţk

Barcelona va evolua tot pe stadionul din Doneţk

UEFA a respins cererea clubului FC Barcelona privind schimbarea locului de desfăşurare a meciului cu formaţia pregătită de Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, programat pe 7 decembrie, in Ucraina, in cadrul etapei a şasea a fazei grupelor Ligii Campionilor. Catalanii au invocat „delicata situaţie socială şi politică generată de recentele alegeri prezidenţiale şi perioada de insecuritate pe care o traversează Ucraina“, oficialii spanioli precizind că se tem pentru siguranţa jucătorilor.

Cu toate acestea, forul european a fost ferm, nedind curs solicitării Barcelonei. „Este adevărat că am primit o astfel de cerere din partea clubului FC Barcelona. Dar gruparea Şahtior Doneţk şi autorităţile din Ucraina ne-au oferit garanţiile de securitate necesare pentru buna desfăşurare a partidei“, a afirmat un purtător de cuvint al UEFA.

Conducerea formaţiei „blaugrana“ ceruse ca toate manifestările sportive să fie intrerupte in Ucraina pină pe 10 decembrie. Totuşi, UEFA a anunţat că meciul se va desfăşura aşa cum era prevăzut iniţial, pe 7 decembrie, la Doneţk, al doilea mare oraş din Ucraina, după Kiev.

Un val de manifestaţii fără precedent au inceput in Ucraina, ca reacţie la alegerea, pe 22 noiembrie, in funcţia de preşedinte a lui Viktor Ianukovici, susţinut in mod direct de Moscova. Viktor Iuşcenko, liderul opoziţiei, care era dat ciştigător de sondajele de la ieşirea de la urne, a contestat scrutinul şi a făcut apel la grevă generală, peste 100.000 de persoane ieşind pe străzi la Kiev.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS