9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHC Lignitul a pierdut la Cluj

HC Lignitul a pierdut la Cluj

Plecaţi cu speranţa că vor obţine două puncte din deplasare, HC Lignitul a mai reuşit o contraperformanţă, să piardă şi la Cluj, la un gol diferenţă, 25-26, după ce la pauză echipa lui Liviu Andrieş conducea cu un gol, 15-14. După o perioadă de pauză cu victorii in partidele de pregătire, handbaliştii gorjeni dădeau semne de revenire, dar la primul meci oficial au cedat cu trei secunde inainte de final. Burcă a semnat sentinţa pentru olteni, profitind de faptul că aceştia se aflau in inferioritate numerică, prin eliminarea lui Pancu. Arbitrul Făneaţă, din Arad, a fost autorul moral al victoriei clujenilor după ce a intrerupt un contraatac al oaspeţilor, la scorul de 25-25, fluierind paşi la Pancu, şi imediat, pe faza de apărare, dictind uşor eliminare la handbalistul de la Tirgu Jiu.

Cu patru minute inainte de final, HC Lignitul conducea cu două goluri, dar avantajul nu s-a dovedit suficient pentru un rezultat pozitiv. Cei mai buni marcatori ai gorjenilor au fost Filip, autor a şapte goluri, secondat de Pancu şi Ilieş, cu cite cinci reuşite fiecare. La gorjeni a debutat şi noua achiziţie, Mamina, acesta evoluind numai pe faza defensivă, prestaţia sa fiind mulţumitoare.

La cererea echipei HC Minaur Baia Mare, jocul dintre HC Lignitul şi liderul la zi al clasamentului se va disputa miercuri, 8 decembrie, in Sala Sporturilor din Tirgu Jiu, de la ora 17.00. Partida contează pentru etapa a 12-a a Ligii Naţionale şi este ultima ocazie a iubitorilor handbalului din Tirgu Jiu de a-şi urmări favoriţii pe teren propriu in actualul tur de campionat. Cu două etape inaintea finalului primei părţi a sezonului, gruparea gorjeană ocupă locul opt, cu nouă puncte acumulate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS