29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportSahtior, ingenuncheata pe „San Siro“

Sahtior, ingenuncheata pe „San Siro“

• „Minerii“ lui Mircea Lucescu au fost invinsi categoric de AC Milan si au sanse mici de a mai prinde cupele europene • In celalalt meci din grupa F, Celtic a scos un punct pe „Nou Camp“ si a preluat locul care duce in Cupa UEFA

„Nu ne temem de Milan si Barcelona. Am jucat impotriva lor si nu au fost cu nimic mai bune decit noi, chiar daca ne-au invins“, au fost cuvintele lui Mircea Lucescu inainte de confruntarea de pe „San Siro“ dintre echipa sa, Sahtior Donetk, si AC Milan, din cadrul grupei F a Ligii Campionilor. Din pacate, tehnicianul roman s-a convins dupa meci ca, in ciuda investitiilor masive pe care le face patronul Rinat Ahmetov, Sahtior este inca departe de a se bate cu echipele de talie mondiala, in cea mai importanta competitie europeana intercluburi. Gruparea din Donetk mai are inca nevoie de timp pentru a avea rezultate de genul celor obtinute in Liga de rivalii din campionat, Dinamo Kiev, formatie care este obisnuita de ani buni cu partidele de la acest nivel.

Ca atare, Milanul s-a impus intr-o maniera categorica, 4-0, speculind orice inexactitate din defensiva ucrainenilor. Lipsiti de aportul a citiva titulari, oaspetii s-au tinut bine in prima repriza, dar nu au mai putut face nimic in partea secunda in fata iuresului creat de „diavolul milanez“. Cu toate ca si Ancelotti s-a confruntat cu citeva absente, printre care cea a golgeterului echipei, Sevcenko, italienii au fost superiori la toate capitolele. Tandemul sud-american format din brazilianul Kaka si argentinianul Crespo a fost de neoprit, ambii reusind cite o „dubla“. Kaka a marcat in minutele 52 si 90, la ultimul gol ridiculizind apararea ucraineana si inscriind printre picioarele portarului, in timp ce Crespo a punctat in minutele 53 si 85. In afara celor patru goluri primite, goal-keeper-ul Lastuvka si-a mai salvat echipa in citeva situatii delicate.

Dintre jucatorii romani de la Sahtior, doar Flavius Stoican a evoluat pe toata durata partidei, Ciprian Marica fiind introdus pe teren in minutul 63, in locul lui Aghahowa. Rat este accidentat, Barcauan era suspendat, iar Florea nu a facut parte din lot.

Rezultatul diminueaza considerabil sansele formatie pregatite de Lucescu de a prinde primavara cupelor europene, mai ales ca scotienii de la Celtic, contracandidatii la locul de Cupa UEFA, au scos un nesperat egal pe „Nou Camp“, in fata Barcelonei.

Celtic a fost egala Barcelonei

In celalalt meci din grupa F, Barcelona nu a reusit sa treaca pe teren propriu de Celtic Glasgow, cu care a incheiat la egalitate, 1-1. Catalanii si-au dat seama de la inceput ca vor avea mult de furca in fata scotienilor, croiti sa obtina cu orice pret un punct, dar evolutia trupei lui Rijkaard din prima repriza nu dadea impresia ca oaspetii vor si reusi ceea ce si-au propus. Dupa citeva minute de tatonare, spaniolii si-au intrat in rol, marcind prin Eto’o, camerunezul, lansat de Deco, dovedindu-se mai rapid decit fundasii scotieni. Acelasi Eto’o, golgheterul Barcelonei in campionat, a mai trecut in doua rinduri pe linga majorarea avantajului, ratind din situatii ideale. Condusa de Ronaldinho, Barca a continuat sa domine, dar nu a mai punctat. In schimb, in prelungirile primei reprize, la singura faza de atac a oaspetilor, acestia au reusit egalarea, Hartson marcind de linga bara, dupa o centrare in careul spaniol, faza la care gazdele au reclamat ofsaid.

In partea secunda, Barcelona a fortat desprinderea, dar atacurile catalanilor nu au mai avut consistenta din prima repriza, asa ca scotienii, care s-au inchis bine in „carapace“ pina in final, au scapat fara gol, scotind un punct care poate fi echivalent cu prezenta, din primavara, in saisprezecimile Cupei UEFA.

Milan, cu 12 puncte, si Barcelona, zece puncte, si-au asigurat calificarea in optimile Ligii Campionilor, in timp ce Sahtior (trei puncte) trebuie sa invinga Barca, in ultima etapa, si sa spere ca Milanul ii va incurca pe scotieni, la Glasgow.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS