30.9 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportOlandezii s-au calificat in optimi

Olandezii s-au calificat in optimi

• PSV – Arsenal 1-1 • Rosenborg – Panathinaikos 2-2

In grupa E, ambele meciuri s-au incheiat la egalitate, rezultate in urma carora singurii care au iesit cistigatori au fost olandezii de la PSV Eindhoven, care si-au asigurat locul in optimile de finala ale competitiei. PSV, lidera grupei, a obtinut un egal pe teren propriu in fata campioanei Angliei, Arsenal, de ajuns pentru a-si indeplini obiectivul. Gazdele au marcat destul de repede, prin Ooijer (‘8), londonezii egalind prin Henry (’31). „Tunarii“ aveau nevoie de victorie pentru a pastra sanse reale de calificare, insa pina la final s-au mai ales doar cu doi jucatori eliminati, Lauren (’66) si Vieira (’78), vazind cartonasul rosu, pentru cumul de „galbene“.

Norocul echipei pregatite de Arsene Wenger a fost ca Panathinaikos, contracandidata la locul secund, nu a reusit decit un egal, 2-2, la Trondheim. Daca grecii ar fi cistigat ar fi avut prima optiune la calificare, asa trebuie sa spere la un pas gresit al englezilor, in ultima etapa. Elenii au avut de doua ori avantaj, prin golurile marcate de Konstantinou (’16) si Skacel (’71), dar Rosenborg a revenit de fiecare data, prin Helstad (’68, ’76). La Panathinaikos, Dumitru Mitu a fost introdus pe teren in minutul 76, in locul lui Marici.

PSV Eindhoven (zece puncte) va juca in ultima etapa la Atena, cu Panathinaikos (sase puncte), in timp ce Arsenal (sapte puncte) va intilni, acasa, pe Rosenborg (doua puncte).

Din cite se pare, gruparea olandeza va ramine din iarna fara capitanul Van Bommel, care a anuntat ca intentioneaza sa paraseasca echipa in perioada de transferari. De sase ani la Eindhoven, internationalul batav nu a primit pina acum nici o oferta oficiala, insa numele sau este citat in mod regulat in Anglia (la Arsenal si Tottenham), dar si in Spania, la Real Madrid.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS