27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSport„In vacanta de iarna voi lua o decizie“

„In vacanta de iarna voi lua o decizie“

• Vorbind despre rezultatele din turul acestui campionat, capitanul Universitatii a recunoscut: „A fost unul… catastrofa!“ • Portarul echipei oltene spera ca Universitatea sa obtinuta un rezultat bun la Galati si apoi o calificare in semifinalele Cupei Romaniei

Capitanul Universitatii, Adnan Guso, are contract cu Universitatea pina in vara anului 2007. Finantatorul Dinel Staicu a impus insa o clauza potrivit careia Guso ar putea deveni jucator liber de contract in cazul schimbarii actionarului majoritar si a societatilor acestuia. O asemenea situatie s-a petrecut zilele acestea, adica Guso este, in prezent, liber de contract! In situatia lui Guso este si Corneliu Papura, imprumutat la AEL Limassol si, se pare, Marius Iordache. Oficialii olteni n-au confirmat aceasta clauza in cazul lui Iordache. Ieri-dimineata, inaintea antrenamentului, Guso a raspuns intrebarilor noastre, dar a evitat sa vorbeasca despre posibila sa despartire de Craiova.

– Ar fi putut bate Universitatea pe Dinamo?

– Eu zic ca noi am fi putut sa-i invingem pe dinamovisti. Am avut o mare ocazie la inceputul meciului, am ratat-o, iar apoi a devenit tot mai greu pentru noi sa inscriem. Echipa noastra a dominat, am mai avut unele situatii de gol, dar n-am marcat. In schimb, dinamovistii au avut doua sau trei suturi spre poarta mea si au inscris un gol! Asta-i fotbalul, ce sa mai zic.

– Aceasta infringere cu Dinamo a readus Universitatea pe un loc retrogradabil, 15. Este o situatie critica…

– Ce sa zic? Intr-adevar, sintem pe un loc retrogradabil, cu doua puncte in plus fata de ocupanta ultimului loc, „Poli“. Timisorenii mai au insa de disputat doua meciuri din acest tur, acasa, iar noi doar unul, la Galati. Acum, la sfirsit de tur, se pot face multe calcule…Totul este posibil, deoarece diferenta dintre noi si Timisoara, in clasament, nu este mare.

– Pentru a evita o rusine ca aceasta, adica Universitatea sa ajunga „lanterna rosie“, ar trebui sa obtinem puncte la Galati…

– Universitatea are meci greu la Galati. De ce spun asta? In campionat, Otelul n-a pierdut nici o partida pe terenul propriu din Galati, unde vom juca noi simbata. Au pierdut totusi un meci „acasa“, dar acela, cu FC Arges, s-a jucat pe un alt teren, la Ploiesti, deoarece atunci, la inceputul turului, stadionul din Galati nu primise licenta. Asadar, acasa, la Galati, adversarul nostru de simbata a fost de neinvins in acest tur de campionat, iar in ultima partida disputata pe terenul propriu a invins pe Dinamo. Dar, cum spuneam si alta data, nici un meci nu seamana cu altul. Fotbalul este uneori imprevizibil…

– Te reintilnesti la Galati cu antrenorul care ti-a dat sansa sa devii titular la Universitatea. Vrei acum sa-l bati pe Cirtu?

– Eu sint jucator sub contract cu Universitatea, ca atare vreau ca echipa mea sa cistige. Nu conteaza cu cine ma lupt, eu vreau sa fiu invingator. Daca as juca impotriva fratelui meu, eu tot vreau sa cistig! M-ati inteles? Asta-i situatia in fotbal. Eu am un mare respect pentru antrenorul Sorin Cirtu. Este si normal sa fie asa, deoarece el este un antrenor bun, care m-a promovat aici, la Universitatea Craiova. Cirtu este si un antrenor de orgoliu. Cred ca m-am exprimat bine…

– Inteleg ca ai o clauza in contract potrivit careia poti pleca de la Universitatea deoarece nu mai este actionar majoritar Staicu. Care-i situatia ta actuala?

– Intr-adevar, am o clauza care imi permite plecarea, ca jucator liber de contract, de la Universitatea in momentul in care domnul Staicu nu mai este actionar. Ce fac acum? Ramin pentru aceste doua meciuri importante, de la Galati si de la Pitesti, apoi mai vedem. Vreau ca Universitatea sa obtina un rezultat bun la Galati si o calificare in semifinalele Cupei Romaniei. Plec in vacanta si atunci decid. Eu m-am simtit foarte bine la Universitatea, respect acest club, asa cum si cei de aici m-au respectat pe mine. Nu stiu ce va fi in viitor, deoarece inca nu stiu prea bine care va fi situatia Universitatii. Eu ma gindesc doar la cele doua partide foarte importante pe care echipa mea le mai are de jucat pina la pauza competitionala.

– Suporterii sint suparati pentru situatia actuala… Ce le transmiti?

– Ce sa le mai spun? Ei sint deosebiti… Ii inteleg, Universitatea se afla pe un loc retrogradabil, iar suporterii, normal, sufera. Ca si noi. A fost un tur… catastrofa! Daca n-am spus bine, scuze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS