24.3 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportEchipele gorjene spera sa vina cu puncte din deplasare

Echipele gorjene spera sa vina cu puncte din deplasare

Cele doua divizionare C gorjene programate in ultima etapa a turului, EMC Rovinari si Arsenal Motru, sint indreptatite sa spere la un rezultat pozitiv pe terenul unor formatii accesibile, pentru ca vacanta sa fie mai frumoasa. Minerul Matasari a incheiat deja prima parte a campionatului, din pacate cu o remiza pe teren propriu, fotbalistii lui Constantin Trifu fiind intr-o situatie delicata, aproape de retrogradare. Cu -9 in clasamentul adevarului, „minerii“ din Matasari spera ca in retur sa-si imbunatateasca rezultatele si sa se mentina in Divizia C.

Severnav Severin – EMC Rovinari

Dupa prima infringere pe teren propriu suferita etapa precedenta in fata liderului CFR Timisoara, EMC Rovinari, prin vocea presedintelui Marin Golea, spera ca jucatorii sai sa recupereze cele trei puncte pe malul Dunarii, cu Severnav. Fara principalul marcator, Gengiu, suspendat pentru cumul de cartonase galbene, rovinarenii trebuie sa apere rezultatul de egalitate indicat pe tabela la inceputul partidei pentru a incheia campionatul cu zero la „adevar“. Gengiu ar putea insa debuta in acest sezon pentru Pandurii Tirgu Jiu, in ultima etapa a turului, cu Building Severin, el antrenindu-se in aceste zile cu divizionara B.

Dupa indisponibilitatea medicala a lui Tibi Lung, Pindaru va fi oprit in lot de catre Emil Sandoi, Voinea urmind sa apere in meciul cu „navalistii“. Indiferent de rezultatul partidei de la Drobeta Turnu Severin, EMC Rovinari va incheia un tur de campionat peste asteptari, avind in vedere conditiile financiare precare si pregatirea precompetitionala de doar patru saptamini. Partida de la Severin va fi condusa de o brigada de arbitri din Craiova, cu O. Dumitrica la centru, ajutat de asistentii C. Cotora si M. Stancescu.

Minerul Moldova Noua – Arsenal Motru

Cu doar cinci puncte acumulate in unsprezece etape, ultima clasata a seriei a sasea, Minerul Moldova Noua, a apelat la serviciile „veteranului“ Varga pentru a salva situatia unei formatii care in sezonul trecut s-a luptat pentru promovare in Divizia B. La polul opus se situeaza „politica“ gruparii gorjene, care pune baza pe cresterea si formarea tinerilor. In victoria de pe teren propriu cu Severnav, din etapa precedenta, cei mai buni jucatori de pe teren au fost juniorii, Daia, Hanu, Holt si Jitea, cu toate ca gazdele au evoluat in zece oameni.

Arsenal nu va putea conta pe prezenta in teren a lui Tanasie, care a parasit terenul in ultima etapa mai devreme, dupa ce a vazut cartonasul rosu. De fapt, indisciplina este principala problema a antrenorului Sabin Ciurea, motrenii evoluind in jumatate din partidele acestui tur cu un om mai putin. O victorie pe terenul „lanternei rosii“, prevazuta de managerul general Puiu Palanceanu, ar aduce fosta campioana judeteana la +4 in clasamentul adevarului, un rezultat la care nici cel mai infocat suporter nu ar fi avut curajul sa spere inaintea debutului in Divizia C. Meciul este arbitrat de o brigada din Timisoara, cu R. Avram la centru, ajutat la cele doua linii de asistentii C. Tranca si G. Dan.

In ultima etapa din seria a VI-a vor mai avea loc partidele: Gloria Resita – UMT Timisoara, CFR Timisoara – Universitatea Resita, Minerul Mehedinti – CS Florian Jimbolia, Hese Jebel Timisoara – Auxerre Orsova. Formatia Minerul Matasari sta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS