29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCampioana Europei s-a „dezghetat“ la Moscova

Campioana Europei s-a „dezghetat“ la Moscova

• TSKA Moscova – FC Porto 0-1 • Chelsea – Paris Saint Germain 0-0

Detinatoarea en-titre a Ligii Campionilor a fost trezita, abia in penultima etapa, de frigul de la Moscova, cistigind prin golul lui McCarthy (’28). Sud-africanul a reluat excelent cu capul centrarea lui Seitaridis. TSKA a parut marcata de ratarea titlului national, cistigat in urma cu o saptamina la o diferenta de un punct de Lokomotiv, iar in minutul 35 fundasul Ignasevici a irosit o lovitura de pedeapsa obtinuta tot de el. Portarul Nuno, inlocuitorul lui Baia, a reusit sa scape fara gol si dupa ocaziile lui Jarosik si Vagner Love, din repriza secunda, iar lupta pentru obtinerea ultimului tren spre optimi se va da in trei. Sansele cele mai mari pare sa le aiba FC Porto, care va juca in ultima etapa acasa cu Chelsea, deja calificata.

„Am ratat in acest meci asa cum am ratat si titlul de campioana, din cauza lipsei de experienta. Desi am avut mai multe sanse de a inscrie, adversarii nostri, care au cistigat in ultimii ani ambele competitii europene, au stiut sa profite de singura oportunitate avuta“, si-a exprimat dezamagirea antrenorul gazdelor, Valeri Gazzaev, fostul selectioner al Rusiei.

„Pentru noi a fost foarte dificil sa jucam pe un astfel de teren tare, dar echipa a dovedit ca are caracter si nu se preda in fata nici unui obstacol“, a declarat Victor Fernandez.

Avind calificarea asigurata, Chelsea si-a permis un egal pe teren propriu cu PSG. Punctul obtinut pe „Stamford Bridge“ poate fi decisiv pentru echipa lui Halilhodzic, care are nevoie de o victorie in ultimul meci, contra lui TSKA, pentru a se califica fara a astepta rezultatul din celalalt meci.Drogba a revenit pe teren dupa o accidentare, dar a ratat ocazia de a mai striga „Allez OM!“ dupa un gol in poarta lui PSG, Letizi blocindu-l execelent pe ivorian in doua rinduri.

„Calificarea este de ajuns. Nu trebuie sa cistigam toarte meciurile, asa ca ma pot declara multumit, mai ales ca ne-am ferit de accidentari si avertismente“, a spus Mourinho, a carui satisfactie a fost impartasita si de omologul sau, bosniacul Halilhodzic: „Am obtinut rezultatul pe care l-am dorit. Acum trebuie doar sa cistigam contra lui TSKA“.

Clasamentul grupei F dupa cinci etape este urmatorul: 1. Chelsea – 13 puncte, 2. Paris Saint Germain – 5 p, 3. FC Porto – 5 p, 4. TSKA Moscova – 4 p.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS