25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportO noua putere domina „Galaxia“

O noua putere domina „Galaxia“

Cel mai asteptat meci din Primera Division, eternul derbi dintre Barcelona si Real Madrid, a aratat clar cine este seful in campionatul Spaniei. „Galacticii“ Realului nu au putut emite nici o pretentie in fata unei echipe catalane „stelare“, care si-a demonstrat forta si clasa. Trupa lui Rijkaard a cistigat cu 3-0 un meci pe care l-a avut la discretie, dovedind o lejeritate dezarmanta in joc. Vedetele madrilenilor au fost eclipsate de cele ale Barcelonei, Ronaldo, Zidane, Figo sau Beckham fiind doar niste umbre in fata lui Ronaldinho, Deco, Eto’o sau Xavi. In plus, apararea catalanilor condusa de Puyol a fost exemplara, spre deosebire de cea a Realului, care a facut cadou primul gol al gazdelor.

Golgheterul campionatului, camerunezul Samuel Eto’o, a deschis scorul in minutul 29, profitind de o eroare a fundasului brazilian Roberto Carlos, care l-a pacalit si pe Casillas. Un sfert de ora mai tirziu, olandezul Giovanni Van Bronckhorst a marit avantajul catalanilor, in urma unei superbe actiuni colective care i-a avut ca protagonisti pe Ronaldinho si Deco. Scorul final a fost stabilit in repriza secunda de Ronaldinho, care a transformat impecabil un penalti obtinut de Eto’o, dupa o incursiune de peste 50 de metri si un dribling subtil in fata a doi fundasi madrileni.

In urma acestei victorii, Barcelona si-a marit avansul in clasament, avind acum sapte puncte inaintea Realului, confirmind faptul ca in „Galaxie“ s-a ridicat o noua putere, capabila sa cucereasca totul. Catalanii sint favoriti la cistigarea campionatului, iar specialistii ii crediteaza cu sanse mari la obtinerea trofeului Ligii Campionilor.

„Ronaldinho este din alta galaxie“

„KO galactic in fata unei Barcelone de cinci stele“, acesta a fost titlul dat de publicatia catalana Sport dupa succesul echipei „blaugrana“. „Galacticii au revenit cu picioarele pe pamint, iar catalanii au reinviat neuitatul Dream Team cu o echipa de cinci stele. Pentru fotbalistii de la Real a fost un meci umilitor, iar jucatorii nu au dat senzatia ca ar fi o echipa. Individualitatile acuza trecerea timpului, iar decaderea lor este ireversibila“, se arata in cotidianul Sport.

„Ronaldinho este din alta galaxie“, mai scrie ziarul spaniol, care relateaza: „Este foarte clar ca Ronaldinho traieste intr-o galaxie situata la ani lumina de ceea ce face in acest moment, din punct de vedere fotbalistic, David Beckham“.

„Aceasta echipa a Barcelonei a «mincat» Realul“, sustine cotidianul Marca. „Barcelona va realiza ceva maret. Jocul lui Ronaldinho, Deco, Xavi, Etoo si compania a atras atentia tuturor. Criticii si dusmanii i-au acuzat ca nu au infruntat nici un adversar mare si au sustinut ca atunci cind o vor face, vor cadea, insa nu a fost asa. Mai multi jucatori au calitati inegalabile, iar Barcelona mai are un lucru in plus: foamea de titluri“, scrie Marca.

Raijkaard este realist

La finalul jocului, antrenorul Realului, Mariano Garcia Remon, a considerat ca primul gol a fost decisiv pentru rezultatul partidei. „Cheia partidei a fost primul gol pe care l-am primit dupa o neintelegere intre Casillas si Roberto Carlos. Dupa acest gol, dominarea Barcelonei nu a fost decit aparenta. Este foarte greu cind pierzi, insa campionatul este lung si trebuie sa ne concentram acum asupra meciului din Liga Campionilor, cu Bayer Leverkusen“, a spus Garcia Remon. La rindul sau, tehnicianul Barcelonei, Frank Rijkaard, s-a dovedit extrem de realist, precizind ca echipa sa, desi se afla pe primul loc, trebuie sa continue in acest ritm. „Avem sapte puncte fata de Real Madrid, insa nu trebuie sa dormim, ci sa muncim la fel ca si pina acum si cred ca este prea devreme sa spunem ca in urma acestei victorii s-a decis soarta campionatului in favoarea noastra. Mai sint multe etape si multe puncte puse in joc“, a afirmat Rijkaard.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS