11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRomania, in lumea a treia a fotbalului

Romania, in lumea a treia a fotbalului

Suparati pe presa romana, care a catalogat lotul deplasat la Erevan ca fiind de mina a doua, tricolorii au gasit de cuviinta sa intre inaintea meciului de aseara in „silenzio stampa“. Dupa cum au jucat impotriva Armeniei, facind de ris o tara intreaga, ar fi mai nimerit ca presa sa intre in „silenzio stampa“ fata de echipa nationala. Chiar daca a pierdut doua puncte importante in lupta pentru calificarea la CM 2006 si a facut un lot ales pe sprinceana, la indicatiile pretioase ale samsarilor fotbalului romanesc, nu ne asteptam ca generalul-senator Iordanescu sa-si dea demisia de onoare. Sintem siguri ca selectionerul tricolorilor va invoca in apararea sa cele 15 absente din lot, dar va „uita“ sa reaminteasca faptul ca, pina aseara, Armenia primise unsprezece goluri si marcase doar unul in cele patru partide jucate in preliminariile CM 2006.

Dupa cum s-a desfasurat partida de pe stadionul „Republican“ din Erevan, armenii au meritat cu prisosinta punctul obtinut, doar forma buna a portarului Stelea privindu-i de o victorie. In prima repriza, Voskanian i-a dat dureri de cap „impiedicatului“ Barcauan, atacantul armean avind trei mari oportunitati de a marca, insa suturile sale au fost parate de Stelea (‘6, ’29, ’37). Contrar cursului jocului, Romania a deschis scorul in minutul 29, cind Paraschiv l-a lansat excelent in adincime pe Marica, iar atacantul tricolorilor a inscris de la 16 metri.

Repriza secunda s-a desfasurat dupa acelasi scenariu ca si prima parte a partidei, armenii presind defensiva romana, in timp ce tricolorii s-au invirtit ca niste muste fara cap. Egalarea a venit firesc, Dohonian fructificind un corner de pe stinga cu un sut imparabil de la 15 metri, care a catapultat balonul linga bara din dreapta a portii lui Stelea. In ultima partea a meciului, „Generalului“ i-a trecut glontul pe la ureche, suturile lui Nazarian (’83) si Manuciarian (’90) ocolind de putin tinta.

S-ar putea ca remiza inregistrata de tricolori in Armenia sa aiba si o partea buna, in sensul ca oamenii care au adus nationala Romaniei in lumea a treia a fotbalului isi vor lua mina de pe prima reprezentativa, lasindu-i pe altii mai bine intentionati sa indrepte ce se mai poate indrepta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS