13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAndrei Pavel, in runda secunda

Andrei Pavel, in runda secunda

In lipsa altor turnee importante, in aceste zile, Andrei Pavel, cel mai bun tenisman roman al momentului, a ales sa participe la challengerul de la Dnepropetrovsk (Ucraina) dotat cu premii in valoare totala de 125.000 de dolari. Numarul 23 in clasamentul ATP, „Cneazul“ a fost desemnat cap de serie numarul unu, primind din partea organizatorilor un wild-card. Iar Pavel si-a respectat blazonul, trecind fara probleme de primul tur. In runda inaugurala, romanul l-a invins cu scorul de 6-0, 6-3 pe italianul Francesco Aldi si-l va intilni in turul secund pe compatriotul acestuia, Davide Sanguinetti, care a trecut, cu scorul de 7-5, 4-6, 6-0, de cehul Jan Hajek, jucator venit din calificari.

Din pacate, Victor Hanescu, al doilea jucator roman ca valoare care participa in proba de simplu a acestei competitii, a pierdut in primul tur, cu scorul de 6-4, 6-2, in fata rusului Nikolai Davidenko, favoritul numarul 3 si beneficiar al unui wild-card. Hanescu continua insa turneul din Ucraina la dublu, unde face pereche cu cehul Tomas Zib. Cei doi au ajuns in turul secund dupa ce au cistigat, cu scorul de 7-5, 6-2, confruntarea cu tandemul rus Andrei Cerkasov / Alexandr Pavliusenkov, beneficiar al unui wild-card. In runda urmatoare, Hanescu si Zib vor intilni perechea ceha Tomas Cibulec / Jiri Novak, favorita numarul 2, care a trecut, cu scorul de 6-4, 6-2, de cuplul Anthony Dupuis / Nenad Zimonjici (Franta / Serbia Muntenegru).

In proba de dublu s-a mai inscris si perechea romana Andrei Pavel / Gabriel Trifu, care a trecut si ea de primul tur, dupa ce a invins, in runda inaugurala, cu scorul de 7-6 (3), 6-2, cuplul rus Nikolai Davidenko / Igor Kunitin. Cei doi vor juca in faza urmatoare cu perechea americana Huntley Montgomery / Tripp Phillips, cap de serie numarul 4, care a depasit lejer tandemul ceh Jan Hajek / Bohdan Ulihrach, cu 6-2, 6-0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS