21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFederer debuteaza cu o victorie

Federer debuteaza cu o victorie

Elvetianul Roger Federer, numarul unu mondial, s-a impus in primul sau meci din cadrul Mastersului masculin de tenis de la Houston (Texas), turneul care incheie actualul sezon ATP si care este dotat cu premii in valoare de 3.700.000 de dolari. Adunind la start primii opt tenismeni ai lumii, impartiti in doua grupe, „competitia campionilor“ se confrunta in debut cu vremea potrivnica.

In primul meci din Grupa Rosie, Federer a trecut in doua seturi, 6-1, 7-6, de argentinianul Gaston Gaudio. Jocul a fost insa intrerupt de ploaie timp de peste doua ore, dupa doar sase minute de joc. Elvetianul, care a cistigat zece turnee ATP in acest sezon, dintre care trei de Mare Slem (Openul Australiei, Wimbledon si US Open), conducea in acel moment cu scorul de 1-0.

Tot in cadrul Grupei Rosii trebuia sa se dispute si partida dintre Lleyton Hewitt si Carlos Moya, dar meciul a fost intrerupt in primul set din cauza ploii, la scorul de 5-4 in favoarea jucatorului australian.

Liderul clasamentului mondial ATP, Roger Federer, evolueaza in Grupa Rosie, alaturi de spaniolul Carlos Moya, argentinianul Gaston Gaudio si australianul Lleyton Hewitt, in timp ce Grupa Albastra este compusa din americanul Andy Roddick, rusul Marat Safin, argentinianul Guillermo Coria si britanicul Tim Henman. De precizat ca Andre Agassi si David Nalbandian au declarat forfait inaintea acestui turneu, din cauza unor accidentari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS