30.6 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportFara bancuri la Erevan!

Fara bancuri la Erevan!

Radio Erevan a transmis: „Acum este momentul, Romania poate fi infrinta. Noi sintem in cea mai buna forma, pe cind ei sint la pamint dupa indisponibilitatile din lot“. Cu alte cuvinte, armenii cred ca ne pot bate astazi, iar textul de mai sus, un comunicat dintr-un buletin informativ, rezuma starea actuala din cele doua loturi din punctul de vedere al Erevanului. Zic ei ca ar fi in cea mai buna forma? Pai nationala Armeniei n-are nici macar un egal in grupa, a inscris un gol, a primit 11! Chiar selectionerul lor, francezul Bernard Casoni, a recunoscut ca Armenia, o echipa in reconstructie, are mai multe slabiciuni decit calitati. Conform informatiilor din presa de la Erevan, Casoni are sabia deasupra capului. Daca pierde astazi, ar putea fi destituit.

In meciurile din preliminariile CE 2004, nationala Armeniei a pierdut cu Grecia dintr-o faza fixa, iar Spania s-a chinuit pentru a cistiga. Dupa aceste preliminarii, Casoni a renuntat la „eroii“ Sarkasian si Petrosian, iar situatia de la echipa nationala s-a tensionat. In actualul lot, francezul are noua jucatori „straini“, din Elvetia, Ucraina, Rusia si… Rapid Bucuresti.

Cred ca si Iordanescu joaca astazi la Erevan, intr-un fel, tot cu sabia deasupra capului. Pentru el insa, viitorul este linistit. N-o fi un contract in lumea araba, o fi vreun loc prin Parlamentul Romaniei… Pentru viitorul nationalei este mai complicat, multe voci pretinzind ca Romania ar putea ajunge in Germania doar printr-o intimplare…

Revenind la intilnirea de astazi, pe linga slabiciunile aratate in cele patru meciuri disputate pina acum, „Generalul“ se confrunta cu o situatie aproape dramatica, un fel de premiera in cariera lui de selectioner, are absente importante in toate compartimentele de joc!

Iordanescu va aborda intilnirea de la Erevan doar cu sapte jucatori din afara tarii, ceea ce reprezinta o alta veritabila premiera dupa revolutia din 1989. Partida de astazi este pentru tricolori ultima din acest an, un fel de repetitie pentru dificilul meci din primavara, cu Olanda, dar Romania nu poate alinia echipa de baza. In conjunctura actuala, selectionerul a deplasat la Erevan un lot cu multi jucatori din tara, el argumentind ca acestia au ocazia sa demonstreze ca exista perspective bune pentru viitor. Si are dreptate. In primavara, in meciul amical contra Germaniei, tricolorii au invins cu un scor categoric (5-1), iar in echipa s-au aflat, ca si astazi la Erevan, multi jucatori din campionatul intern, printre care si Plesan, acum uitat de Iordanescu.

„Nu mi-e frica de romani!“, a tinut sa precizeze selectionerul armenilor, Casoni. Iordanescu este si el transant: „Nu tremur cu nici o echipa din lume… Pentru miercuri (astazi – n.r.) exclud orice alt rezultat in afara victoriei.“ Acesta este un obiectivul obligatoriu pentru tricolorii „second hand“, cum au fost numiti, pe nedrept, componentii lotului actual.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS