17.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Cocosii galici“ sint pusi pe harta

„Cocosii galici“ sint pusi pe harta

Multe dintre echipele europene care nu vor juca astazi in preliminariile CM 2006 si-au programat pentru aceasta zi meciuri amicale. Cele mai spectaculoase partide de verificare se anunta a fi cele care se vor disputa la Paris (Franta – Polonia) si Madrid (Spania – Anglia).

Franta – Polonia

Inaintea amicalului cu Polonia, care se va disputa astazi, la Paris, lotul „Cocosilor galici“ este cuprins de framintari interne, unul dintre starurile sale, Robert Pires, fiind acuzat ca a negat valorile franceze. Pires nu a fost inclus in lotul pentru meciul cu Polonia, aparent din motive tehnice, dar, in realitate, pentru un gest de indisciplina si indiferenta fata de culorile nationale.

Dupa meciul Franta – Irlanda 0-0, Pires a participat la un program de televiziune purtind un sacou cu emblema clubului Arsenal Londra, sponsorizat de firma Puma, si nu cu o haina a selectionatei franceze, subventionata de Adidas. El a recunoscut ca a incalcat regulamentul, insa fara intentie.

Polemica in jurul acestui caz s-a extins dupa ce Pires l-a criticat pe selectionerul Raymond Domenech, pe care il acuza de duritate in relatiile cu jucatorii si crearea unei atmosfere tensionate in lot. „Cind particip la sedintele de pregatire cu Domenech, am impresia ca sint elev intr-o banca de scoala si nu stiu nimic despre fotbal“, a spus Pires.

Desi a jucat pentru nationala franceza 79 de meciuri, in care a marcat 14 goluri, Robert Pires este pasibil de o amenda de 50.000 de euro.

Un alt veteran al selectionatei franceze, portarul Fabien Barthez, va lipsi de la amicalul cu Polonia din cauza unei accidentari suferite la genunchiul drept. „Este vorba despre un hematom care nu s-a resorbit. Am discutat cu medicul si cu antrenorul portarilor si am decis sa nu riscam“, a afirmat Barthez, care s-a accidentat in partida Olympique Marseille – RC Strasbourg, scor 2-0, disputata simbata, in etapa a 14-a campionatului Frantei. In locul lui Barthez, in lotul pentru meciul cu Polonia a fost convocat portarul echipei FC Parma, Sebastien Frey, aflat la prima selectie in prima reprezentativa a Frantei.

Spania – Anglia

Selectionerul Spaniei, Luis Aragones, i-a convocat luni pe mijlocasul Orbaiz si pe fundasul Juanito, pentru a suplini lipsa lui Ivan Helguera, accidentat, si eventuala indisponibilitate a lui Carles Puyol, in perspectiva amicalului cu reprezentativa Angliei. Jucatorul echipei Real Madrid, Ivan Helguera, a devenit indisponibil din cauza unei accidentari la meniscul genunchiului drept si va fi inlocuit de Orbaiz, de la Athletic Bilbao, fotbalist care nu a fost selectionat decit o singura data in reprezentativa Spaniei. La rindul sau, fotbalistul formatiei FC Barcelona, Carles Puyol, este incert, deoarece s-a accidentat la genunchiul sting, iar pentru a compensa o eventuala indisponibilitate a sa, Aragones l-a convocat pe Juanito, care are sase selectii in echipa Spaniei.

Pe de alta parte, intr-o conferinta de presa sutinuta la Madrid, internationalul englez David Beckham a dezmintit informatiile aparute in presa, potrivit carora ar intentiona sa se retraga din echipa nationala a Angliei dupa Cupa Mondiala din 2006. „Am fost intrebat daca aceasta va fi ultima Cupa Mondiala la care voi participa, iar eu am raspuns ca «este posibil, dar sper ca nu va fi asa». Vreau sa joc pentru reprezentativa Angliei atita timp cit va fi posibil. Ca fotbalist, este cea mai mare mindrie sa evoluezi in echipa nationala a tarii tale“, a spus Beckham.

Programul amicalelor

Programul meciurilor amicale intertari care se vor disputa astazi in Europa: Azerbaidjan – Bulgaria (Baku, ora 18.00), Slovacia – Slovenia (Trnava, ora 18.30), Italia – Finlanda (Messina, ora 22.00), Germania – Camerun (Leipzig, ora 21.30), Franta – Polonia (Paris, ora 22.00), Scotia – Suedia (Edinburgh, ora 22.00), Spania – Anglia (Madrid, ora 22.45).

Aseara s-au disputat alte doua partide amicale, Irlanda – Croatia si Australia – Norvegia, insa rezultatele nu ne-au parvenit pina la inchiderea editiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS