16.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Bugetul CSM Craiova nu a fost pe masura nevoilor“

„Bugetul CSM Craiova nu a fost pe masura nevoilor“

– La recentele finale ale Campionatelor Nationale de Cros, atletii de la CSM Craiova au cucerit 12 medalii, un numar record. Felicitari! Cum se explica acest succes?

– Aceste medalii au fost obtinute de atletii clubului nostru in colaborare cu CS Olimpic Sport Craiova si LPS „Petrache Triscu“. CN de cros au insemnat, de fapt, un inceput de pregatire pentru sezonul 2005. Si stam foarte bine. Inca nu s-a sfirsit anul 2004, asa ca nu putem acum comenta prea mult despre acest capitol, acela al numarului de medalii, cit si despre rezultate. Cum spuneam, exista un sfirsit de an, pe de-o parte, dar pe de alta parte este inceputul anului competitional 2005.

– Exista deja intocmit de FRA clasamentul neoficial intern si international pe puncte al anului 2004? Probabil ca CSM Craiova este iarasi pe primul loc…

– Nu s-a intocmit acest clasament deoarece anul acesta s-a implementat la FRA un program nou de intocmire a clasamentelor anuale si acum se lucreaza la ele. Prin rezultatele obtinute de sectia de atletism in 2004 probabil ca CSM Craiova va fi pe podiumul acestui clasament, adica in primele trei locuri.

– Daca ar fi sa vorbim despre 2004, care ar fi bilele albe ale sezonului? Dar cele negre?

– De obicei, sint mai multe negative decit cele pozitive, dar eu as indrazni sa le comentez doar pe cele pozitive. Asta-i parerea mea…

– Si care sint acestea ?

– Participare la Olimpiada de la Atena cu doua atlete, numar mare de medalii, infiintarea unei noi sectii, cea de judo.

– Presupun ca bugetul pe 2004 nu a fost pe masura necesitatilor…

– Ca intotdeauna, bugetul este insuficient. Totusi, a fost destul de bun fata de alti ani, dar, intr-adevar, nu pe masura nevoilor. Pentru 2005 speram sa fie cel putin atit, dar ne asteptam la mai bine.

– Ce sperati de la anul competitional 2005?

– In primul rind, ne gindim la obtinerea de rezultate bune. In al doilea rind, sa asiguram sportivilor si antrenorilor conditii cit mai bune, chiar peste nivelul actual. Cum spuneam, sezonul 2005 deja l-am inceput. Ne intereseaza foarte mult selectia, motiv pentru care am demarat o asemenea actiune, cu sprijinul profesorilor de educatie fizica pe care i-am simtit alaturi de noi, ca de altfel si ISJ. De ce facem asemenea selectii in scoli? Pentru a aduce la stadion cit mai multi copii, sa descoperim astfel noi talente si sa tinem apoi de ele.

– Ce asteptati de la autoritatile locale in 2005?

– Sa ne sprijine, dar in primul rind sa ne inteleaga asa cum au inceput sa o faca in ultimele trei luni. Ma bucur foarte mult ca aceia care conduc acum consiliul local, primaria au deschidere catre sport, adica inteleg si vor sa realizeze ceva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS