14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportA triumfat Maria Sarapova

A triumfat Maria Sarapova

Frumoasa rusoaica Maria Sarapova a mai facut un pas spre consacrare, cistigind „turneul campioanelor“ de la Los Angeles. Sarapova a demonstrat inca o data ca are si talent, impunindu-se in finala competitiei din California dotata cu premii in valoare totala de trei milioane de dolari in fata unei tenismene din tara gazda, Serena Williams. Sarapova a dispus de cea mai mica dintre surorile Williams in trei seturi, 4-6, 6-2, 6-4, insa a fost ajutata si de ghinionul americancei, care s-a accidentat in setul decisiv in momentul in care conducea cu 4-0. Rusoaica a revenit si a cistigat cu 6-4, Serena facind doar simplu act de prezenta, „din respect pentru competitie“.

La 17 ani, Maria Sarapova si-a trecut astfel numele printre invingatoarele Mastersului, competitie care aduna la start primele opt jucatoare ale lumii in clasamentul WTA, anul trecut impunindu-se belgianca Kim Clijsters. Pentru acest succes, tenismena rusa a fost rasplatita cu un cec in valoare de un milion de dolari, primind drept cadou si un autoturism nou, pe care l-a donat insa unei organizatii de binefacere. Sarapova a cistigat pina in prezent sapte turnee de simplu, dintre care cinci in 2004, printre care si Grand Slam-ul de la Wimbledon.

Celelalte rezultate

In semifinale, Serena Willims dispusese cu 4-6, 7-6, 6-4 de frantuzoaica Amelie Mauresmo, in timp ce Maria Sarapova se impusese cu 2-6, 6-2, 6-2 in fata compatrioatei sale Anastasia Miskina. La acest turneu, cele opt jucatoare au fost impartite in doua grupe, primele doua clasate calificindu-se in penultimul act. Iata rezultatele complete consemnate in grupe:

Grupa rosie: Lindsay Davenport – Serena Williams 3-6, 7-5, 6-1; Anastasia Miskina – Elena Dementieva 6-3, 6-3; Lindsay Davenport – Anastasia Miskina 6-7 (5), 4-6; Serena Williams – Elena Dementieva 7-6 (3), 7-5; Lindsay Davenport – Elena Dementieva 6-0, 6-1; Serena Williams – Anastasia Miskina 4-6, 6-3, 6-4.

Grupa neagra: Amelie Mauresmo – Svetlana Kuznetova 6-3, 6-2; Amelie Mauresmo – Maria Sarapova 7-5, 6-4; Svetlana Kuznetova – Vera Zvonareva 6-2, 6-4; Amelie Mauresmo – Vera Zvonareva 6-1, 6-0; Maria Sarapova – Svetlana Kuznetova 6-1, 6-4; Maria Sarapova – Vera Zvonareva 6-4, 7-5.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS