16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSilvian Cristescu: „Avem valoare!“

Silvian Cristescu: „Avem valoare!“

Cu sabia retrogradarii deasupra capului, caracalenii au „aterizat“ la Otopeni, pentru a demonstra ca pot juca si altceva decit pina acum. Cum nu aveau ce pierde, ei au intrat hotariti pe teren, pentru a face o figura frumoasa si a incurca calculele gazdelor, visatoare la Divizia A. Si au pus osul la bataie, cum se spune. Chiar din startul meciului, Daniel Orac a scapat singur cu portarul, dar nu a inscris! CS Otopeni a avut simbata o evolutie palida in comparatie cu ultimele doua meciuri cistigate in campionat (cu Petrolul, acasa, si cu Oltul Slatina, in deplasare).

Dupa ce Bornescu a avut o dubla interventie salvatoare, a urmat un moment important al partidei, respectiv eliminarea unui jucator al gazdelor, Grigoras (’19), ca urmare a unui fault de la spate asupra lui D. Orac, faza in care atacantul oltenilor scapase iarasi singur spre buturile gazdelor. Trupa lui Cristescu si-a continuat ofensiva, G. Mihaita, Saceanu si Velcovici irosind citeva ocazii uriase de a marca.

Repriza secunda a inceput tot cu FC Caracal la timona, dar Saceanu, singur cu portarul Bobariu, nu a reusit sa finalizeze. Ciobanu insa a lovit decisiv in minutul 56, cind, cu un sut puternic din afara careului mare, l-a pacalit pe goal-keeper-ul gazdelor, 0-1. Evident, elevii lui Marian Pana au iesit din carapace, au asediat jumatatea de teren a oltenilor, dar sistemul defensiv al elevilor lui Cristescu nu a cedat, astfel incit meciul s-a incheiat cu victoria oarecum surprinzatoare (prin prisma locurilor din clasament) a celor de la FC Caracal, dar meritata.

La finalul partidei, Silvian Cristescu a afirmat: „Am cistigat acest joc intr-un moment destul de dificil pentru noi. Victoria este absolut meritata, baietii trebuie felicitati pentru evolutie si rezultat, pentru sacrificiu. Avem valoare, am demonstrat-o si in alte intilniri, dar finalizarea a lipsit.“ Aflat la meci, principalul finantator al echipei, Paul Valuta, a completat: „Nu este o victorie surprinzatoare, asa cum ar fi unii tentati sa afirme. Credeti-ma, FC Caracal a avut evolutii bune, precum in meciul de la Otopeni, in multe alte partide. Si ar fi trebuit sa cistige si meciurile cu FC Sibiu, Pandurii Tirgu Jiu, Petrolul sau Dinamo II. Cind eu am spus asta-vara ca avem lot cu care sa ne batem la promovare, nu am afirmat prostii, ci eu stiam ca FC Caracal are jucatori de valoare. Nu am fost euforic, cum ati insinuat in ziar, ci m-am bazat pe echipa. In meciul cu CS Otopeni, daca scorul final ar fi fost 5-0 pentru noi, n-ar fi fost o surpriza, ci ar fi reflectat situatia din teren. Trebuie sa dau o bere baietilor.“

Daca CS Otopeni ar fi cistigat intilnirea cu FC Caracal, ar fi ramas pe locul doi in clasament, la doar un punct de liderul FC Sibiu! Asa insa, indirect, caracalenii i-au ajutat pe „pandurii“ lui Sandoi sa revina pe locul secund si sa se apropie de lider.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS