16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportO singura victorie pentru echipele craiovene

O singura victorie pentru echipele craiovene

In etapa a 11-a a Diviziei C, numai o echipa craioveana a cunoscut gustul victoriei, Armata, care s-a impus in derbiul local cu echipa Scolii de Fotbal „Gica Popescu“. „Militarii“ au reusit astfel a doua victorie consecutiva si au urcat pe locul sapte in clasament, cu zece puncte, in timp ce „GP“, cu sapte puncte si -5 la „adevar“, ocupa penultima pozitie a ierarhiei, care poate aduce retrogradarea. Stiinta CFR a pierdut la Scornicesti, dar ramine pe locul cinci, cu 11 puncte. In schimb, echipa „satelit“ a Universitatii Craiova, de la care se asteapta multe in acest sezon, a scos doar un egal acasa cu Progresul Corabia, pierzind momentan contactul cu liderul CSM Vilcea (21 puncte), care are trei puncte avans fata de Chimia si patru fata de alb-albastri.

Universitatea II 1

Progresul Corabia 1

Daca esti suporter al Universitatii si te incumeti sa urmaresti si partidele echipei a doua, dupa ce te tortureaza „squadra“ lui Badea, inseamna ca esti putin masochist. Vineri dupa-amiaza, rezervele Universitatii Craiova si tinerele talente ale Baniei au dat o replica jenanta „refuzatilor“ hibridului Progresul Caracal – FC Craiova. Adica un fel de „satelit“ al lui FC Caracal, Progresul Corabia.

Pe cine am regasit la Universitatea II: Jovanovic, adus in vara pentru a acoperi partea stinga a defensivei oltene, deoarece nu s-a reusit transferul lui Pascovici, M. Ilie, pretendent la postul de „coleg al lui Njock“ in atacul Craiovei sau L. Preda, cel care odata il tinea rezerva pe Ionut Stancu sau Claudiu Tudor, vesnica promisiune, e adevarat, marcat de accidentari grave.

Printre ei, si tinarul Cosmin Gingioveanu (15 ani), un pusti talentat, destul de matur in joc, dar in acelasi timp fragil. Poate ca totusi „satelitul“ ar fi mai potrivit pentru promovarea unor asemenea sperante, decit un prilej de a-si incasa contractele rezervele primei echipe.

In prima repriza, craiovenii s-au apropiat de doua ori de poarta adversa, dar Mircea Ilie a aratat ca nu se descurca prea bine nici in fata portarilor din Divizia C. Dupa pauza, Ilie Iordache a deschis scorul in urma unei actiuni personale (’65), dar cu cinci minute inainte de final Vasile a egalat, in urma unei actiuni cursive, care l-a gasit liber la sapte metri de poarta.

Armata 1

CS „Gica Popescu“ 0

Derbiul craiovean din Valea Fetii a revenit echipei gazda, Armata cistigind la limita confruntarea cu „Gica Popescu“. Ambitiile celor doua echipe s-au materializat in teren, rezultind un joc de mare lupta, insa disputat in limitele sportivitatii. Cu un moral bun dupa succesul de la Corabia, „militarii“ au inceput excelent meciul si au trecut in avantaj in minutul 11, prin golul marcat de Radut. Micutul mijlocas al gazdelor s-a strecurat in careul advers si a inscris cu capul, dupa un corner executat de Chiliman. Oaspetii au raspuns cu citeva suturi de la distanta, destul de periculoase, dar care nu l-au depasit pe Poenaru. Jocul a curs frumos, cu ocazii de ambele parti, mai periculosi fiind insa elevii lui Mugurel Gusatu. Acestia au trecut de citeva ori pe linga majorarea avantajului, Turcila, Boroiban sau Enache ratind din situatii ideale. „Scolarii“ lui Nelu Petrisor ar fi putut egala in ultimele minute, dar Poenaru s-a opus excelent.

FC Olt Scornicesti 1

Stiinta CFR 0

Stiinta CFR s-a intors invinsa de la Scornicesti, cu toate ca a dominat partida. Craiovenii au avut de doua ori sansa sa marcheze, dar Chivu si Rada au ratat din situatii ideale. Oaspetii au reclamat si un penalti la Rada, neacordat de arbitru, care a inchis ochii si la intrarea dura asupra lui Duculescu, tinarul jucator craiovean nemaiputind continua partida. Si in repriza secunda „ceferistii“ au avut initiativa, dar au ratat nepermis. A venit apoi eliminarea lui Patrana, dupa care FC Olt a deschis scorul la prima ocazie clara de gol la poarta Stiintei CFR, autor Tudose (’70). Finalul a fost extrem de tensionat, gazdele aparindu-si fragilul avantaj cu „pretul vietii“, primind nu mai putin de trei cartonase rosii. Totusi, craiovenii se puteau intoarce cu un egal daca sutul lui Frimu din ultimele secunde ale prelungirilor nu ar fi fost scos de sub bara de portarul echipei gazda.

In aceasta serie s-au mai disputat partidele Petrolul Ticleni – FC Oltchim Vilcea 1-0 si CSM Rimnicu Vilcea – Senaco Novaci 3-0. Echipa Petrom Chimia Craiova a stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS