14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal cu lingurita

Fotbal cu lingurita

Important in lupta pentru evitarea retrogradarii, meciul de la Alba Iulia a fost tipic pentru o intilnire intre doua codoase ale clasamentului. Ambele echipe si-au anulat reciproc fazele de constructie si, in aceste conditii, Apulum s-a vazut nevoita sa se bazeze pe patrunderile individuale si pe pasele peste apararea craioveana ale lui Ovidiu Maier, in timp ce Universitatea a apelat, ca de obicei, la centrarile catre masivul Njock.

Alb-albastrii nu au reusit sa treaca peste euforia victorie cu Rapid si au jucat incilcit, fara orizont. La evolutia stearsa a formatiei oltene a contribuit si absenta din teren a mijlocasului Mihaita Plesan, care a lipsit pentru a treia oara in acest sezon din cauza cartonaselor rosii.

Dupa un debut de partida in care ambele echipe s-au tatonat, Universitatea a preluat traptat controlul jocului, dar nu a reusit sa puna in pericol poarta lui Turcas. Elevii lui Badea au avut doar o jumatate de ocazie in prima repriza, Lucian Dobre sutind defectuos din pozitie favorabila, in minutul 43.

In partea a doua a meciului, ardelenii au salvat oarecum spectacolul sportiv, fiind mult mai insistenti in ofensiva. Prima mare ocazie de gol a meciului i-a apartinut lui Balauru, care, in minutul 56, a irosit o buna oportunitate de a marca. Patru minute mai tirziu, acelasi Balauru a profitat de o interventie gresita a lui Moti si a scapat singur cu Guso, insa nu l-a putut invinge pe portarul bosniac. Simtind ca apararea craioveana este permeabila, insa atacantul pe care il avea in teren nu era in forma, antrenorul gazdelor, Alexandru Pelici, l-a inlocuit pe Balauru cu Tibor Moldovan. La 30 de secunde dupa ce a intrat pe teren, Tibor Moldovan l-a driblat in careu pe Moti si a sutat sub bara de la patru metri, lasindu-l fara replica pe Guso (’65). Moldovan putea majora scorul la 2-0, insa goal-keeper-ul Universitatii a intervenit excelent la lovitura de cap a atacantului ardelean (’88). In dreptul Stiintei nu am notat in repriza a doua decit doua suturi expediate de Lutu (’62) si de M. Iordache (’85), prea putin insa pentru a emite pretentii la punctele puse in joc.

Fara indoiala, vazind evolutia modesta a formatiei oltene in partida de la Alba Iulia, suporterii Universitatii au dreptul sa puna la indoiala valoarea jucatorilor si a antrenorului. Cit despre Dinel Staicu, cel care patroneaza aceasta tentativa de echipa, avem aceeasi parere cu a fanilor alb-albastri, insa nu ne-o putem exprima, deoarece hirtia nu suporta astfel de cuvinte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS