20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportChimia a facut scor cu „lanterna rosie“

Chimia a facut scor cu „lanterna rosie“

Echipa Scolii de Fotbal „Gica Popescu“ a „scapat“ repede de punctele obtinute etapa trecuta

Etapa a zecea a Diviziei C a consemnat revirimentul „chimistilor“, care, dupa doua infringeri consecutive, au facut scor cu „lanterna rosie“, dar si a doua victorie din acest sezon a Armatei, una extrem de importanta, in deplasare, la Corabia. Din pacate, a treia formatie din Banie care a evoluat in aceasta runda, „Gica Popescu“, nu a avut nici o sansa acasa in fata vilcenilor de la CSM, care s-au impus fara probleme.

Chimia – Petrolul Ticleni 6-1

Dupa doua esecuri consecutive, Chimia s-a razbunat cu virf si indesat pe codasa clasamentului, Petrolul Ticleni, cu care a facut spectacol. Pe terenul de la Combinat a plouat cu goluri, gazdele marcind de sase ori. Tonul l-a dat golgheterul echipei craiovene, Alin Luta, care a punctat in minutul 10, recitalul „chimistilor“ fiind continuat de Pitiche (’17) si Sergiu Popescu (’33, ’43), ultimul stabilind scorul pauzei, 4-0. La cinci minute de la reluare, acelasi S. Popescu, de departe omul meciului, a reusit hat-trick-ul, moment in care oaspetii au marcat golul de onoare prin Toropu, al carui sut destul de slab l-a depasit pe Baluta (’55).

In ciuda scorului categoric, elevii lui Diaconu au continuat asediul la poarta „petrolistilor“ din Ticleni, dar craiovenii s-au intrecut in ratari. Pina la urma, Manolache a stabilit scorul final, in minutul 80, iar Chimia a urcat pe locul doi in clasament.

Progresul Corabia – Armata 1-2

In sfirsit, Armata a scapat de ghinion si a obtinut a doua victorie din acest sezon. De data aceasta, apararea nu a mai fost „calciiul lui Ahile“, iar atacantii au fructificat ocaziile create. Mai mult, „militarii“ craioveni au avut forta sa cistige dupa ce au fost condusi cu 1-0. Gazdele, aflate in plutonul fruntas, au marcat prin Cojocaru (’15) si se parea ca vor avea un meci usor. Nu a fost asa pentru ca elevii lui Mugurel Gusatu au revenit repede in joc, egalind si chiar trecind in avantaj.

Eroul Armatei a fost capitanul echipei, Marian Turcila, care a schimbat soarta meciului in doar sapte minute. Turcila a reusit o „dubla“, in minutele 23 si 30, atacantul craiovean aratindu-se periculos si in minutul 35, cind a trimis mingea in bara. In finalul primei reprize, gazdele au ramas cu un om mai putin, iar acest lucru i-a ajutat pe oaspeti, care in partea secunda au stiut sa conserve rezultatul. In poarta Armatei s-a aflat Madalin Poenaru, goalkeeper-ul legitimat recent de gruparea din Valea Fetii achitindu-se bine de sarcina sa.

CS „Gica Popescu“ 0

CSM Vilcea 3

Echipa Scolii de Fotbal „Gica Popescu“ a „scapat“ repede de punctele obtinute etapa trecuta, cind s-a impus la Scornicesti, fiind invinsa fara drept de apel, pe teren propriu, de CSM Rimnicu Vilcea.

Craiovenii, care au fost lipsiti si de aportul a citorva titulari, nu au putut face fata unei formatii care a parut mult mai experimentata si omogena, si care, dupa acest succes, a trecut pe primul loc in clasament.

Vilcenii, al caror obiectiv este promovarea, au beneficiat insa si de clementa arbitrilor, „centralul“ bucurestean Ene trecind cu vederea intrarile la intimidare ale oaspetilor. Malusanu a deschis scorul dupa un sfert de ora de joc, invingindu-l pe Barbu cu un sut din careu. Vilcenii au fost cei care au condus ostilitatile, tinerii elevi ai lui Nelu Petrisor zbatindu-se din greu sa le faca fata. Mai mult, in minutul 55, Dusca a primit al doilea cartonas galben si a fost eliminat, din acest moment nemaipunindu-se problema invingatoarei. Malusanu a reusit „dubla“, in minutul 62, M. Pufu inchizind tabela in minutul 90.

In seria a V-a s-a mai disputat partida Senaco Novaci – FC Olt Scornicesti 1-1. Echipele Universitatea II, Stiinta CFR si Oltchim Vilcea au stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS