11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii intilnesc Tara Galilor

Tricolorii intilnesc Tara Galilor

Directorul tehnic al echipei nationale de rugbi, Robert Antonin, si antrenorul reprezentativei, Daniel Santamans, au anuntat lotul de 28 de jucatori care va face deplasarea la Cardiff, pentru meciul amical cu Tara Galilor, din 12 noiembrie. Cei 28 de jucatori care se vor bate cu galezii sint urmatorii: Petru Balan, Marcel Socaciu, Petrisor Toderasc, Cezar Popescu, Bogdan Balan – pilieri, Bogdan Zebega, Razvan Mavrodin – taloneuri, Cristian Petre, Valentin Ursache, Florin Tatu – linia a doua, Costica Mersoiu, Ovidiu Tonita, Alin Petrache, George Oprisor, Alexandru Tudori – linia a treia, Lucian Sirbu, Iulian Andrei, Valentin Calafeteanu – mijlocasi gramada, Ionut Tofan, Dan Dumbrava – mijlocasi deschidere, Cristian Sauan, Romeo Gontineac, Flavius Dobre – centru, Vasile Ghioc, Bogdan Voicu, Ioan Teodorescu – aripi, Valentin Maftei, Ionut Dimofte – fundasi. Dintre jucatorii convocati, 11 evolueaza in Divizia Nationala, 15 in Franta si doi in Italia.

Lotul national se va reuni pe 7 noiembrie pe Aeroportul „Heathrow“ din Londra, de unde se va deplasa spre Cardiff. Echipa Romaniei va fi cazata la hotelul „Hilton“ din capitala Tarii Galilor si se va antrena la Penarth (10 km distanta de Cardiff). Meciul test se va juca pe „Millenium Stadium“, de la ora 21.00, si va fi transmis pe TVR 2. Pe acelasi post se va difuza si celalalt amical al selectionatei „frunzei de stejar“, cel cu Japonia, de pe 20 noiembrie, de la Bucuresti. In aceasta luna, Romania mai sustine un meci, cu Cehia, pe 27 noiembrie, la Praga, in cadrul Cupei Europene a Natiunilor.

Dragos Dima, operat de hernie de disc

Internationalul roman de rugbi Dragos Dima, care evolueaza la echipa Stade Toulousain, din prima liga franceza, a fost operat de hernie de disc si va fi indisponibil mai multe luni. Jucatorul roman suferea de dureri la spate de mai multe saptamini.

Clubul francez va fi astfel nevoit sa transfere un alt jucator pe postul de pilier, pentru perioada in care Dima va fi indisponibil. Cele mai mari sanse de a fi transferat la Stade Toulousain le are pilierul sud-african de 28 de ani Daan Human. „Ultimele detalii vor fi stabilite in cursul acestei saptamini“, a precizat oficialul clubului din Toulouse, Jean-Michel Rancoul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS