10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportSibianul Negut, arma secreta a lui Sandoi

Sibianul Negut, arma secreta a lui Sandoi

Despartite de doua puncte in clasament, Pandurii Tirgu Jiu si FC Sibiu se intilnesc in meci direct in derbiul etapei, poate si al campionatului. Cele doua formatii si-au cistigat la limita punctele pe teren propriu inaintea marii confruntari de la sfirsitul saptaminii, eroul „pandurilor“ fiind sibianul Radu Negut. Acesta, printr-un sut de exceptie, a adus echipei sale trei puncte necesare pentru ca gorjenii sa spere in continuare la primul loc al clasamentului. Originar din Sibiu, Negut a facut junioratul la Inter Sibiu, de unde a ajuns la lotul national de juniori. La 16 ani a debutat in Divizia B, cel care l-a lansat fiind chiar actualul antrenor al lui FC Sibiu, Jean Gavrila. Are peste 120 de meciuri in cel de-al doilea esalon sub culorile formatiei Inter Sibiu, unde a fost remarcat de antrenorul Marian Bondrea, care antrena divizionara A FC Arges. Component al lotului national UEFA 2000, Radu Negut a avut colegi celebri ca Marius Niculae, Codrea, Radoi, Vlad Munteanu sau Rat. A jucat ca titular in echipa nationala de juniori in 56 de jocuri, pentru care a marcat 14 goluri.

– Ai jucat in nationala de juniori si ai avut o evolutie buna acolo. Iti doresti sa ajungi si in nationala mare?

– Normal, oricine si-ar dori. Dar eu incerc sa imi vad lungul nasului. Mi-as dori, deocamdata, sa joc din nou in Divizia A. Pentru ca am avut ocazia sa o fac in zece jocuri la FC Arges.

– Ai venit la Tirgu Jiu impreuna cu Bogoi de la Gaz Metan Medias. De ce ai ales Pandurii?

– Nu stiam foarte multe despre „panduri“. Jucasem impotriva lor de citeva ori. Cind am auzit in prima faza, n-am vrut sa vin. A venit impresarul cu doua propuneri, de la Jiul Petrosani si de la Pandurii, eu am zis ca nu ma duc nicaieri. M-a tot sunat si m-a rugat macar sa vin la o discutie. Am venit si am ramas surprins de oras. La FC Arges am stat doi ani, dintre care o jumatate de an am fost imprumutat si am ramas cu un gust amar fata de zona asta a tarii. Poate pentru ca eu nu m-am acomodat niciodata la Pitesti, nu fotbalistic vorbind, ci ca si viata sociala.

– Deci in Oltenia e mai bine ca in Muntenia?

– Sa sti ca acum a ajuns si mama mea sa constate ca imi place foarte mult la olteni. Si e si o atmosfera placuta la echipa. Eu zic ca atmosfera asta buna tine si echipa acolo unde e. Foarte mult a contat si faptul ca era Emil Sandoi antrenor. Nu il cunosteam pe Emil atunci. Am avut insa o discutie cu el cind am venit aici si mi s-a parut un om care spune lucrurile pe fata si prietenos.

– Se pare ca te-ai integrat deja in lot, avind in vedere ca ai fost titular in ultimele jocuri.

– Mi-a fost mai greu la inceput, dar asa e la orice echipa cind te duci. Pina intelegi ce vrea antrenorul de la tine, ce fel de colegi ai, ce sistem de joc este.

– Ai multi colegi care au evoluat in primul esalon si chiar ai jucat si tu acolo. In ce masura se apropie jocul echipei de cel al altor formatii de Divizia A?

– Nivelul este scazut in Romania la Divizia A, ca si la Divizia B. Noi, cu actualul lot, cred ca am rezista in Divizia A. N-am putea sa batem pe Steaua sau pe Dinamo cind vrem noi, dar am putea lupta cu lotul pe care il avem. Pentru ca mai mult de jumatate din fotbalistii de aici au jucat la Divizia A.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS