17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Mutu are nevoie de a doua sansa“

„Mutu are nevoie de a doua sansa“

Dat afara de la Chelsea pe usa din dos si riscind o suspendare intre sase luni si doi ani, Adrian Mutu a afirmat ca il bate gindul retragerii. „Cariera mea este ruinata. Chelsea m-a distrus. As putea chiar renunta la fotbal. Ce rost mai are sa ma intorc?“, se intreaba internationalul roman in asteptarea verdictului pe care il va da miine Comisia de Disciplina a federatiei engleze. „Briliantul“ gaseste inca sustinatori.

Dupa ce Arsene Wenger i-a lasat cu gura cascata pe toti cind a afirmat ca l-ar dori pe Mutu la Arsenal, dupa ce isi va ispasi suspendarea, un fost international englez extrem de iubit, Paul Gascoigne, a afirmat ca lui Adrian Mutu ar trebui sa i se acorde o a doua sansa. „Imi pare rau pentru Mutu. Stiu cum este pentru ca si eu am avut probleme asemanatoare. Lui Mutu ar trebui sa i se acorde o a doua sansa. A admis ca a luat cocaina si ca are probleme. Cind oamenii spun ca sint dependenti, au nevoie de ajutor. Mutu ar trebui sa mearga la clinica de dezintoxicare unde am fost eu. M-am intors de acolo o alta persoana. Este bine ca PFA il sustine, dar este o rusine ca Chelsea a facut ce a facut“, a precizat jucatorul a carui cariera a fost data peste cap din cauza pasiunii sale pentru bautura.

„Briliantul“ este aparat si de presa

In editorialul intitulat „Tradat de clubul pe care il iubesc“, David Faber de la The Times spune ca decizia gruparii Chelsea de a-i rezilia contractul atacantului roman demonstreaza „o atitudine neanderthaliana“. „Niciodata nu mi-a fost atit de rusine ca acum. Clubul a cerut testarea lui Mutu, stiind ca va fi prins. Cit ar mai fi stat degeaba in timp ce tinarul jucator isi distrugea viata? Nu era datoria lor fata de angajat sa-l ajute? Mutu a incalcat regulile si trebuie sa fie pedepsit in conformitate cu regulamentele FIFA, dar are dreptul la demnitate si tratament. Chelsea nu i-a oferit nimic din toate acestea, alegind sa il umileasca in public“, este de parere ziaristul englez.

Cotidianul Daily Telegraph vine cu un argument in acest sens, notind ca, daca Didier Drogba, Frank Lampard sau Ricardo Carvalho ar fi fost depistati pozitiv, Chelsea ar fi reactionat diferit: „N-ar fi existat nici un test, nici o reziliere de contract, i-ar fi sustinut la fel cum a facut Manchester United cu Rio Ferdinand.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS