11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSportImpuscati-l pe Salomir!

Impuscati-l pe Salomir!

Arbitrajul lui Marian Salomir la meciul dintre Universitatea Craiova si Rapid a devenit subiectul numarul unu al week-end-ului trecut in Romania, „luind fata“ chiar stirilor despre Adrian Mutu. Tentaculele giulestene au patruns pe toate canalele mass-media si l-au „ingropat“ pe purtatorul ecusonului FIFA, toate materialele despre partida din Banie insistind pe prestatia catalogata „criminala“ a lui Salomir. S-a amintit chiar de jocul Universitatea – Rapid din ultima etapa a sezonului 1997-1998, scor 2-2, cind Rapidul, antrenat tot de un Lucescu, a pierdut titlul dupa ce acelasi Salomir nu a acordat un gol valabil la sutul lui Lucian Marinescu.

Toata lumea a vazut in cele din urma ca Salomir a gresit doar la faza din minutul 62, cind nu l-a eliminat pe Moti, desi chiar si atunci arbitrul ar fi putut invoca prezenta lui Iordache si Daouda in preajma atacantului giulestean. Insa una este semnalarea greselilor arbitrului, iar alta dedicarea unor emisiuni intregi pentru a incrimina maniera de arbitraj a lui Salomir.

Cu doar o etapa in urma, Universitatea a fost furata la Bistrita de Alexandru Deaconu, dar fazele cu pricina nu au aparut nici macar in rezumatele partidei. Dincolo de prestatia jalnica a alb-albastrilor, Deaconu le-a permis gazdelor sa execute lovitura libera care a dus la marcarea celui de-al doilea gol, desi Negrean era la pamint si nu s-a ridicat nici dupa incheierea fazei. Apoi, la 4-2, Vigariu a fost „secerat“ de Cimpeanu in careu sub privirile arbitrului, care l-a lasat insa pe Iftodi sa continue actiunea. Doua momente in care Universitatea a fost prejudiciata, iar in conditiile scorului final, 4-3, se poate spune ca a fost viciere de rezultat. Dar nu, Craiova era si asa cu un picior in groapa, asa ca nimeni nu s-a sinchisit de dreptatea oltenilor.

Mai grav este ca nici macar Universitatea nu s-a interesat de dreptatea ei. Ceea ce semnala Mircea Rednic nu cu mult timp in urma incepe sa prinda contur. Clubul din Banie nu are un om in conducere care sa apere interesele si sa ia pozitie atunci cind echipa este supusa greselilor in serie ale „fluierasilor“. In Regie, la 1-0 pentru Sportul, penalti eronat impotriva Craiovei. Cu „Poli“ Iasi, gol anulat pe nedrept lui Moti. In Ghencea, penalti inventat in favoarea Stelei, care a dus si la eliminarea lui Murgan. Pe „Cotroceni“, lovitura de pedeapsa acordata aiurea gazdelor, ratata de Caramarin. Plus timpeniile lui Deaconu de la Bistrita.

Pentru rapidisti, greseala lui Salomir de la Craiova a echivalat cu o expunere la un cutremur de mare magnitudine, deoarece giulestenii sint obisnuiti sa fie asigurati in cazul unor seisme de acest gen.

Putem face pariu ca Universitatea va suferi in etapele viitoare de pe urma erorii omenesti a lui Salomir, chiar daca nu a „contribuit“ la infaptuirea acesteia. Oricum, clujeanul a avut mare tupeu sa greseasca in favoarea Universitatii, mai ales pe ceata si intr-un meci cu Rapid, iar pentru acest lucru merita executat. Probabil nu-l vom mai vedea in Divizia A pina la finalul turului. Ce naiba, sa se dea un exemplu odata si odata, iar acesta sa fie dupa un meci al Craiovei!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS