16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDaruire, sansa si... Njock

Daruire, sansa si… Njock

Asa cum ne-a obisnuit, Universitatea abordeaza altfel meciurile de pe teren propriu cu echipele bucurestene. Cu o victorie in cinci partide pe „Ion Oblemenco“, si aceea obtinuta in prelungiri, Craiova parea o victima pentru amatorii de pariuri. Bania percepe insa altfel confruntarile cu Steaua, Dinamo si Rapid. Desi veneau dupa 120 de minute istovitoare jucate in Cupa Romaniei, competitie „sarita“ de adversarii de simbata, craiovenii s-au daruit exemplar, asa cum, din pacate, n-au facut-o pina acum.

Badea a ramas fidel sistemului sau precaut, insa nu ne-a mai stresat de aceasta data cu Borbely, trimitind in teren doi jucatori care au legatura cu fenomenul, Lutu si M. Ilie, beneficiari si ai unui semi-forfait de ultima ora al lui Frunza, care a racit subit. Pentru prima data, Buhus a acoperit banda stinga, pentru a-i lasa loc lui Dobre pe dreapta, in timp ce Iordache s-a multumit cu rolul de stoper-stinga.

Lipsit de M. Constantin, Perja, Aliuta, D. Niculae si S. Ilie, adica jumatatea forte a echipei de baza, Lucescu junior a dorit sa arate ca urca rapid in urma tatalui sau pe culmile celebritatii si a venit in Banie croit sa confirme victoria contra „ciinilor“ din urma cu o saptamina. In prima repriza a si reusit. Cu o linie mediana laborioasa, in care Maldarasanu si Ilies au facut legea, taind din fasa tentativele de contraatac ale craiovenilor, Rapid a permis Craiovei sa suteze doar de doua ori spre poarta si numai din afara careului. In schimb, Ilies si Badoi au fost foarte aproape de a aduce avantaj Rapidului si a ingrosa ceata din ochii suporterilor olteni, care se gindeau cu totii ca ar putea asista la un pas urias al echipei lor spre Divizia B.

Dupa pauza, ceata s-a mai ridicat si ne-a permis sa vedem show-ul de pe teren, care a inclus goluri, eliminari, proteste, erori de arbitraj si o bucurie imensa la final pentru craioveni. Mai intii, dupa o eroare monumentala a defensivei craiovene, Badoi a scapat spre poarta si, desi a fost faultat, era sa fie eliminat de Salomir, care, la semnalizarea asistentului Popa, s-a corectat si i-a aratat „galben“ lui Moti. Din confuzia produsa de arbitrul clujean s-a iscat o incaierare care a culminat cu eliminarile lui Plesan si Maftei.

Disputa zece la zece a convenit mai mult oltenilor, care au beneficiat de prospetimea lui Frunza, dar in special de zbaterea lui Njock. Doua lovituri de colt au fost decisive pentru victoria Universitatii, Njock si rapidistul Claudiu Ionescu invingindu-l pe Dolha, goal-keeper-ul favorit pentru a apara la Erevan avind si el o parte de vina.

In fata unei echipa mai valoroase, chiar daca lipsita de vedete, Craiova a jucat cu cutitul la os, la fel cum o sa o faca probabil si peste doua etape cu Dinamo. Atunci o sa reintre, probabil, si Plesan, aflat la a treia eliminare in acest tur de campionat, pentru care nu va primi doar o etapa de suspendare. In concluzie, in privinta meciului de simbata seara, putem folosi o sintagma specifica Diviziei A: gazdele si-au dorit mai mult victoria. Elemente ajutatoare: Njock, daruire si putin noroc. Daca noroc nu putem pretinde sa avem mereu, spiritul de sacrificiu nu ar trebui sa-l imploram de fiecare data de la jucatori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS