22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Viitorul Universitatii este sumbru!“

„Viitorul Universitatii este sumbru!“

– Consacrarea fotbalistului Cristescu este legata de cele aproape 11 sezoane in care ai jucat sub culorile alb-albastre ale Universitatii. Cum au fost primii ani?

– Grei, frumosi si munciti. Dupa momentul debutului in Divizia A, am luptat pentru titularizare, ceea ce nu a fost usor intr-o echipa ca Universitatea. Nu stiu daca pot vorbi de sansa sau de talent, dar cu siguranta as putea vorbi de munca. Plus de daruire olteneasca pe teren, culorile sfinte ale Stiintei fiind mereu un imbold pentru mine. Nu vreau sa par ca spun vorbe mari, dar este adevarul, este o realitate pe care poate astazi unii nu o prea inteleg. Am jucat insa nu numai cu daruire, ci si cu placere.

– Cel mai prolific sezon al tau a fost in 1990/1991…

– A fost si cel mai reusit sezon al Universitatii si, din pacate, ultimul. Fara falsa modestie, dar fotbalistul Cristescu a mai avut si alte sezoane in care a evoluat foarte bine, dar Universitatea nu a reusit sa mai cistige trofee, decit o Cupa a Romaniei, in 1993. In sezonul ’95/’96, de exemplu, am jucat in 30 de meciuri si am marcat zece goluri… O caracteristica a mea, pe care putini au remarcat-o, a fost constanta, adica eu nu am avut evolutii oscilante: astazi foarte bine, iar miine slab.

– Ai fost insa alungat de la Universitatea in 2000!

– Nu vreau sa-mi amintesc de acel episod de trista amintire si absolut nedrept. Si nu s-a intimplat atunci numai cu mine, ci si cu alti fotbalisti. De ce am fost trecut de Florin Marin pe lista lui de disponibilizari? Este foarte clar, v-a raspuns la aceasta intrebare si „Geana“ ( Eugen Neagoe – n.r.). Florin Marin, aservit total lui Gigi Netoiu, nu avea nevoie in echipa de fotbalisti cu personalitate. Si cred ca unele meciuri din perioada Netoiu spun totul…

– Ca sa incheiem capitolul Universitatea, ce zici de situatia actuala?

– Nu locul 15 este unul periculos, ci viitorul echipei este incert, pare chiar sumbru. Si nimeni nu se implica decit prin declaratii. De ce autoritatile locale, oamenii de afaceri, nu intreprind acum ceva concret? S-ar putea ca miine sa fie prea tirziu! Inteleg ca Dinel Staicu e ca si plecat, dar nu cu mina goala, ci probabil si cu unii titulari, adica ar fi posibil sa retraim momentul din vara lui 2000! Universitatea are acum – 5 in clasamentul „adevarului“ si inca nu a jucat cu echipele din fruntea clasamentului: in acest final de tur vin la Craiova rapidistii si dinamovistii, iar in retur ne „viziteaza“ Steaua si FC National. Aceste partide pot fi cistigate, dar si pierdute. Cu alte cuvinte, sint meciuri foarte grele si care pot arunca Universitatea in aer! Doamne fereste de un – 13 la „adevar“! De unde vor fi luate puncte in deplasare? Este, repet, o situatie foarte critica in privinta viitorului Universitatii.

– Ai fost numit antrenor principal la FC Caracal intr-un moment destul de dificil: a fost demis Ungureanu, a plecat apoi si Napoli, iar echipa nu obtinuse nici o victorie. Cu alte cuvinte, ai preluat sefia la greu!

– La inceput, intr-adevar, a fost o perioada destul de controversata, iar jucatorii au fost bulversati. Domnul Paul Valuta a decis apoi sa fiu eu antrenor principal… Din pacate, e grea meseria de antrenor, mai ales la inceput. Pe linga schimbarile din vara, a intervenit, ca sa zic asa, si lipsa de experienta a jucatorilor. FC Caracal are un lot tinar si care abia acum s-a acomodat cu noua locatie, a inceput sa joace, dar rezultatele sint slabe. Doar o victorie pina acum. Paradoxal, e mult mai greu acasa decit in deplasare. Nu mai vorbesc de anumite greseli ale arbitrilor, deoarece daca noi marcam, daca echipa s-ar fi daruit cum trebuie, nu prea aveau altii ce sa ne faca.

– De ce nu intra Cristescu?

– As intra eu, dar nu mai pot. Fizic pot, dar cu genunchii e mai rau, am unele probleme de sanatate. Probabil ca in pauza de iarna vor fi unele achizitii, dar poate ca nu va mai fi nevoie. De ce afirm asta? Daca jucatorii tineri din lot vor da randament, atunci continuam cu ei.

– Se zvoneste ca principalul finantator ar putea renunta. Ce stie antrenorul principal?

– Am citit in presa unele stiri, dar mie nu mi s-a comunicat asa ceva. Eu cunosc ca echipa este sustinuta financiar in continuare de domnii Farid Jahani si George Ilinca, plus Primaria din Caracal.

– Simbata, la Sibiu, FC Caracal intilneste liderul la zi al seriei a II-a. Un rezultat bun ar putea fi un fel de cadou pentru ziua ta de nastere de vineri (astazi – n.r.)?

– FC Caracal nu se teme de FC Sibiu, noi nu avem ce pierde, ci doar de cistigat… Speram ca si dupa meciul de la Sibiu sa raminem cu o singura infringere in deplasare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS