16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii plecara dupa puncte in Banat

Gorjenii plecara dupa puncte in Banat

Victorioase in corpore etapa precedenta pe teren propriu, divizionarele C gorjene incearca sa cucereasca Banatul sau cel putin asa suna declaratiile optimiste ale oltenilor. Practic, un singur punct au reusit sa cistige in deplasare in acest sezon fotbalistii din Gorj, prin EMC Rovinari, nereusitele fiind de fiecare data scuzate de catre jucatori sau oficiali.

In aceasta runda, programata de la ora 15.00, gorjenii au o noua ocazie sa demonstreze ca joaca fotbal si pe alte terenuri nu numai in fata propriilor suporteri. Adversarii sint abordabili, poate cu exceptia Minerului Mehedinti, care trece printr-o perioada foarte buna.

Hese Jebel Timisoara – EMC Rovinari

Dupa ce si-a calcat pe suflet si a venit personal sa solicite jucatori de la Emil Sandoi, tehnicianul Energiei Rovinari, Romica Negroiu, spera ca demersul sau nu va fi in zadar. Cu Pindaru si Lecoviste impusi titulari de intelegerea dintre cele doua cluburi, un rezultat pozitiv pe malul Begai este mai la indemina gorjenilor fata de deplasarea precedenta, fara divizionari B, cind oltenii au pierdut, 0-2.

Deranjat de suspiciunile celor de la „satelit“, cum ca jucatorii sai nu si-ar apara corect sansele la Rovinari, impotriva „minerilor“ din Matasari, Sandoi i-a tinut o lectie lui Negroiu, lait motivul fiind imaginea sifonata a clubului Pandurii dupa acest episod.

„Totul depinde cum ii motivezi inainte de meci pentru ca noi le cerem sa joace la fel cum ar face-o la Pandurii“, suna lectia de pedagogie a fostului international pentru Negroiu. Din pacate, juniorul Jianu, un tinar atacant de mare perspectiva, nu poate fi rodat la EMC Rovinari pentru ca nu se afla pe lista comuna a celor doua cluburi, la fel ca si Cazacu, o mare promisiune a clubului tirgujian.

CS Florian Jimbolia – Minerul Matasari

Dupa ce etapa precedenta a recuperat din golaveraj, Minerul Matasari merge la Jimbolia sa puncteze si in clasamentul adevarului. Antrenorul Constantin Trifu are la dispozitie un lot subtire din punct de vedere numeric, dar este multumit ca jucatorii sai nu mai rateaza atit de mult: „Mergem sa jucam. Trebuie sa recuperam din punctele pierdute pe teren propriu. De asta facem un efort financiar destul de mare, cu cazare si antrenament la Timisoara. Asa plecam in ziua partidei.“

Pentru partida de la Jimbolia, Trifu se bazeaza pe 14 jucatori, alti trei fiind accidentati. Cojocaru, Iovan si Badoiu sint incerti, primii doi acuzind intinderi, dar se spera macar recuperarea unuia dintre ei. Alti doi fotbalisti, Manea si Corneanu, au fost exclusi definitiv din lot pentru indisciplina, fiindu-le desfacute contractele de munca.

Minerul Mehedinti – Arsenal Motru

Echipa din Motru, debutanta in Divizia C, are o misiune dificila la Orsova, unde intilneste formatia „minerilor“ din Mehedinti. Gazdele, cu 15 puncte, traverseaza o perioada foarte buna, fiind la un pas de podium, in spatele principalilor candidati la promovare, UM Timisoara (lidera, cu 18 puncte), CFR Timisoara si Universitatea Resita (ambele cu 15 puncte), asa ca sperantele motrenilor la obtinerea unui rezultat pozitiv s-ar inscrie in categoria surprizelor.

Pina in acest moment, din patru jocuri disputate in deplasare, Arsenal a pierdut de tot atitea ori, finalurile tradindu-i de fiecare data pe gorjeni.

In aceasta serie se mai disputa partidele: Gloria Resita – Severnav Turnu Severin, CFR Timisoara – Minerul Moldova Noua, Auxerre Orsova – Universitatea Resita. UM Timisoara sta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS