22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDerbi craiovean pe „Combinat“

Derbi craiovean pe „Combinat“

In etapa a noua a Diviziei C, programata astazi, de la ora 15.00, va avea loc o alta confruntare intre echipele craiovene, pe „Combinat“ Chimia urmind sa primeasca vizita „ceferistilor“ lui Florin Ispas. „Satelitul“ Universitatii se deplaseaza la Rimnicu Vilcea, in speranta ca va reusi aceeasi isprava ca in precedenta vizita in orasul oltean (6-1 cu CSM), in timp ce scolarii de la „GP“ au o misiune dificila la Scornicesti.

Chimia Petrom – Stiinta CFR

Pe „Combinat“ se vor intilni doua echipe craiovene care au fost invinse, in mod surprinzator, etapa trecuta. Chimia a inregistrat primul esec din acest sezon, 0-3 la Novaci, cu Senaco, insa si-a pastrat fotoliul de lider, in timp ce Stiinta CFR a pierdut lamentabil pe teren propiu, 0-1, in fata ultimei clasate, Petrolul Ticleni. Gazdele pornesc favorite, insa oficialii oaspetilor au anuntat ca vin cu gindul de a cistiga acest derbi local, pentru a recupera punctele pierdute cu „petrolistii“, care i-au adus la -7 in clasamentul adevarului.

La „chimisti“ nu vor putea evolua Florescu, in continuare accidentat, si Dinu, suspendat, dar va reintra golgheterul Alin Luta, care si-a ispasit runda trecuta etapa de suspendare. De partea cealalta, Florin Ispas va putea conta pe „veteranii“ Chivu si Goiceanu care, intrati in vederile conducerii pentru abateri disciplinare, au scapat doar cu un ultim avertisment.

Universitatea II – Oltchim Vilcea

Echipa „satelit“ a Universitatii reintra in competitie, dupa o saptamina in plus de pauza, si se deplaseaza la Rimnicu Vilcea, pentru confruntarea cu a doua grupare a orasului, ca pozitie in clasament, Oltchim. Craiovenii au amintiri placute de la ultima vizita in Vilcea, elevii lui Ionel Luta administrind un neverosimil 6-1 celeilalte formatii locale, CSM.

In formula completa, echipa din Banie vizeaza victoria pentru a se mentine cit mai aproape de lider, de care o desparte numai doua puncte. Universitatea II va beneficia si la acest meci de jucatori de la prima echipa, portarului Tatar alaturindu-i-se Cl. Tudor, Hoban si Dananae, fotbalisti pentru care insa formatia „satelit“ a devenit o obisnuinta, plus inca un jucator asupra caruia Pavel Badea urma sa se decida aseara.

FC Olt Scornicesti – CS „Gica Popescu“

„Scolarii“ craioveni vor avea un meci extrem de dificil la Scornicesti, formatie care, desi se afla pe locul opt, cu cinci puncte, se descurca foarte bine pe teren propriu, de acest lucru convingindu-se o alta grupare din Banie, Armata, care a fost invinsa cu 4-3. Echipa Scolii de Fotbal „Gica Popescu“ nu sta prea bine in clasament, aflindu-se pe penultima pozitie, zece, cu patru puncte, si -5 la „adevar“, dar va fi greu sa scoata ceva din aceasta deplasare.

Desi a avut la dispozitie doua saptamini pentru a pregati aceasta partida, tehnicianul craiovenilor, Nelu Petrisor, se confrunta cu destule probleme de efectiv. In afara portarului Barbu, accidentat, si a celor doi suspendati, Neacsu si Voica, Petrisor nu va putea conta pe alti doi componenti de baza, fundasul Lupancea, care acuza o entorsa la glezna, si atacantul Corcoveanu, cu o infalmatie a amigdalelor.

In aceasta etapa din seria a V-a se mai disputa partida CSM Rimnicu Vilcea – Progresul Corabia. Echipele Armata Craiova, Petrolul Ticleni si Senaco Novaci stau.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS