15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPrimaria ar putea deveni actionar majoritar al Universitatii!

Primaria ar putea deveni actionar majoritar al Universitatii!

• Dinel vrea sa se retraga, dar cu zece dezlegari de jucatori, printre care Guso, Plesan, Daouda, Bundea, Njock, Moti • Noua societate a alb-albastrilor se numeste acum SC Stiinta „U“ Craiova SA

Pe 14 iunie 2004, presedintele Consiliului de Administratie al FC Universitatea, Dinel Staicu, a remis Consiliului Judetean Dolj si Consiliului Local al municipiului Craiova o scrisoare deschisa prin care isi anunta intentia de retragere din functia de presedinte al CA si din aceea de finantator. Staicu a comunicat si unele conditii ale eventualei cesiuni a pachetului majoritar de actiuni pe care il detine la SC Fotbal Club Universitatea SA, precum si unele sugestii privind viitorul echipei, propunind ca actualul club de fotbal Universitatea sa fie preluat si mentinut cu pachet majoritar de 51 % de catre institutia primariei din Craiova pentru a nu mai putea fi vindut sau transferat in alta localitate.

In scrisoarea deschisa, patronul alb-albastrilor a fost destul de ironic: „Urmeaza ca imediat ce voi fi contactat, sa comunic factorilor locali conditiile cesiunii, la valoarea de un euro a pachetului majoritar – bineinteles si in eventualitatea in care institutia primariei va fi interesata de aceasta oferta“.

Cum autoritatile locale nu i-au dat nici un raspuns oficial si pentru a nu se crea un vid de conducere la nivelul Consiliului de Administratie, Dinel Staicu a inceput demersurile si/sau sensibilizarea edililor Baniei. Zilele trecute, Dinel Staicu a schimbat numele societatii SC Fotbal Club Universitatea SA in SC Stiinta „U“ Craiova SA, revocind si Consiliul de Administratie format din: Dinel Staicu – presedinte, Constantin Mitrita si Carmen Ioana Popescu – vicepresedinti, Marin Staicu si Bogdan Firuleasa, membri.

Staicu continua sa finanteze „satelitul“

Ca de obicei, la telefonul patronului Universitatii nu a raspuns nimeni, motiv pentru am solicitat informatii de la purtatorul de cuvint al clubului. Nicu Dolea a fost imputernicit sa declare urmatoarele: „Dl. Staicu si-a exprimat in mai multe rinduri intentia de a renunta la Universitatea, reprosindu-si lipsa de performanta. La asta se adauga contestarea vehementa din ultima perioada si, nu in ultimul rind, problemele de ordin personal. In aceasta situatie, a hotarit sa renunte la functia de finantator principal al echipei Universitatea, iar la inceputul acestei luni (2 octombrie) a fost revocat Consiliul de Administratie, fiind numit un administrator unic in persoana domnului Vlad Rebega (de la FPP – n.r.). Totodata, a fost schimbata denumirea societatii in SC Stiinta «U» Craiova SA, modificare care s-a impus datorita unei prevederi a art.39 din Legea nr. 26/1990, prevedere modificata recent, pe 13 august 2004, prin ordonanta de guvern. Astfel, legiuitorul a prevazut urmatoarele: «Se interzice inscrierea unei firme care contine cuvintele sau sintagmele academic-stiintific, universitate, universitar, scoala, scolar si/sau derivatele acestora». Cum firma SC Fotbal Club Universitatea SA continea asa ceva, in termen de trei luni trebuia operate modificarile conform ordonantei, ceea ce s-a si facut. Nu au fost alte motive, asa cum s-ar putea eventual interpreta. Daca nu se opera in timp aceasta modificare, automat s-ar fi radiat societatea SC Fotbal Club Universitatea SA. De precizat ca domnul Staicu finanteaza in continuare «satelitul», Universitatea II“.

Conform aceluiasi oficial al Universitatii, patronul Staicu va suporta toate cheltuielile privind organizarea meciului cu Rapid. In plus, asigura si primele de meci pentru derbiul cu giulestenii, aceasta intilnire fiind, dupa toate probabilitatile, ultima pe care Dinel Staicu o mai sustine financiar.

Cu dezlegarile titularilor in buzunar

Chestionat asupra problemei contractelor jucatorilor cu firmele lui Dinel Staicu, Nicu Dolea a precizat: „Intr-adevar, domnul Staicu are dezlegarea a zece jucatori titulari de la Universitatea, dar pe care ii poate lasa la Universitatea daca noii patroni ai clubului alb-albastru se vor intelege cu respectivii fotbalisti, unii dintre ei avind clauze eliberatorii in cazul in care patronul Dinel Staicu renunta la echipa.“

Surpriza ar putea sa apara pe 18 noiembrie, data la care administratorul unic, Vlad Rebega, a convocat Adunarea generala extraordinara a actionarilor pentru citeva probleme: retragerea din societate a unor actionari si reducerea capitalului social prin restituirea actiunilor catre actionarii care se retrag. Din cite se pare, prin aceasta posibila reducere voluntara a capitalului social, aportul financiar principal va reveni actionarului cu patru miliarde de lei, respectiv Primaria Craiovei, cea care va detine astfel aproximativ 51 % din actiuni! Ca atare, Consiliul Local va fi obligat sa preia, volens-nolens, friiele finantarii echipei. De urmarit!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS